Kolja i satay- och currysås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kolja i satay- och currysås

Kolja i satay- och currysås

med jasminris och salta jordnötter

Sataysås är en smakrik jordnötssås som passar perfekt som smaksättare i det här receptet med asiatiska influenser. Vi blandar den med stekt lök och morot, kokosmjölk, soja och vår egen kryddblandning Milda Mahal till en härlig sås. Vi vänder kolja i den krämiga curryn och serverar fisken med fluffigt jasminris och topping i form av hackade jordnötter och koriander.

Allergener:
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Rödlök

1 st

Morot

4 g

Milda Mahal

250 ml

Kokosmjölk

100 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

½ st

Lime

1 portionspåse

Koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3678 kJ
Energi (kcal)879 kcal
Fett42 g
varav mättat22.2 g
Kolhydrater80.4 g
varav socker15.4 g
Protein41.6 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Skär rödlök i tunna skivor.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Laga sås
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök och morot i 2–3 min, eller tills mjuka.

Tillsätt Milda Mahal och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt kokosmjölk, sataysås, sojasås, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min.

Tillaga fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Tillsätt fisk till såsen och sänk till medelvärme. Sjud under lock i 4–5 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Har du inget lock? Använd folie istället!

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Förbered garnering
5

Under tiden, finhacka jordnötter.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Grovhacka koriander.

Servera
6

Lägg upp fisk, ris och sås på tallrikar.

Garnera med koriander och jordnötter och pressa över limesaft.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image