Sataysås är en smakrik jordnötssås som passar perfekt som smaksättare i det här receptet med asiatiska influenser. Vi blandar den med stekt lök och morot, kokosmjölk, soja och vår egen kryddblandning Milda Mahal till en härlig sås. Vi vänder kolja i den krämiga curryn och serverar fisken med fluffigt jasminris och topping i form av hackade jordnötter och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
1 st
Lime
1 st
Koriander
150 g
Jasminris
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Rödlök
1 st
Morot
180 ml
Kokosmjölk
4 g
Milda Mahal
100 g
Sataysås
(Innehåller: Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till fisk
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Skär rödlök i tunna skivor.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök och morot i 2–3 min, eller tills mjuka.
Tillsätt Milda Mahal och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt kokosmjölk, sataysås, sojasås, vatten, salt och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Tillsätt fisk till såsen och sänk till medelvärme. Sjud under lock i 4–5 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Har du inget lock? Använd folie istället!
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, finhacka jordnötter.
Skär lime i klyftor.
Grovhacka koriander.
Lägg upp fisk, ris och sås på tallrikar.
Garnera med koriander och jordnötter och pressa över limesaft.