topBanner
Kokossoppa

Kokossoppa

med sötpotatis, kidneybönor och salladslök

När vintern lurar utanför är en supergod soppa ett perfekt sätt att bli varm. Ikväll lagar vi en soppa med massor av spännande ingredienser. Kokossoppa med sötpotatis, kidneybönor, kokosmjölk, vitlök och salladslök.

Taggar:VegetariskSnabbUnder 600 kcal
Allergener:selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Kidneybönor

4 g

Panamat

200 ml

Kokosmjölk

450 g

Sötpotatis

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Röd paprika

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Salladslök

1 st

Ekologisk lime

1 paket

Krossade tomater

Ingår inte i din leverans

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2314 kJ
Energi (kcal)553 kcal
Fett19 g
varav mättat16 g
Kolhydrater66 g
varav socker18 g
Protein16 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut i ett lager och rosta i 20-25 minuter, eller tills mjuka.

2

Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skär paprika i 2 cm stora bitar. Skölj kidneybönor.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs hälften av salladslöken i 2-3 min. Tillsätt paprika och stek under omrörning i 4-5 min. Tillsätt vitlök och Panamat. Stek i 30 s och tillsätt sedan kidneybönor och krossade tomater.

4

Tillsätt vatten* [11/2 dl | 3 dl], kokosmjölk och grönsaksbuljong. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 10-12 min, eller tills soppan har tjocknat något.

5

Smaksätt soppan med en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar*.

6

Servera kokossoppa i skålar och toppa med sötpotatis. Garnera med resterande salladslök.