topBanner
Kokosdhal

Kokosdhal

med rostad butternutpumpa, krispig lök och varma tortillas

Varför bestiga berg när det finns dhal? Den här vegetariska kokosdhalens krämiga konsistens kommer att göra dig avundsjuk på de orangea pumpabitarna som fått privilegiet att doppa sig i den. Avnjut tillsammans med tortillabröd penslat med olivolja och koriander.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Butternutpumpa

3 g

Garam masala

1 st

Lök

½ st

Chili

2 st

Tomat

1 påse

Koriander

250 ml

Kokosmjölk

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

100 g

Röda linser

(Kan innehållaKan innehålla spår av gluten)

20 g

Pumpafrön

½ st

Lime

½ paket

Tortillabröd

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten*

20 g

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3439 kJ
Energi (kcal)822 kcal
Fett34 g
varav mättat23 g
Kolhydrater99 g
varav socker15 g
Protein28 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Tärna butternutpumpa i små bitar (du behöver inte skala den).

Placera pumpabitarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och strö jämnt över garam masalan. Krydda med salt och peppar*.

Rosta pumpan på översta hyllan i ugnen tills den är mjuk och gyllenbrun, 25-30 min.

2

Halvera chili på längden, ta bort frön och finhacka den sedan. Skär tomat i 2 cm stora bitar.

Halvera och skiva lök tunt.

Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna (eller kastrull) på medelvärme. Lägg först i chili (så mycket som du törs) och häll sedan i garam masalan. Fräs kryddorna tills doftande, 1 min.

Lägg i tomatbitarna och fräs i ytterligare 1 min.

4

Häll i kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i stekpannan.

Skölj linserna under kallt vatten i 1 min och lägg i dem i stekpannan. Låt sjuda i 15-20 min, eller tills linserna är färdiga. Rör om dhalen regelbundet. Krydda med salt och peppar*.

TIPS: Tillsätt extra vatten om du upplever att linserna fortfarande är hårda eller dhalen för tjock efter given tillagningstid.

5

Separera lökskivorna från varandra. Blanda dem i en skål med vetemjöl och en nypa salt*.

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fritera lökskivorna tills krispiga.

Plocka upp lökskivorna med en mattång och placera på hushållspapper.

Värm tortillabröden i ugnen i 3-4 min. Ta ut bröden ur ugnen och ringla över en skvätt olja*.

6

Efter dhalen har tjocknat kan du krydda den med salt och peppar efter smak (om det behövs).

Lägg upp dhalen i stora skålar, toppa med rostad butternutpumpa, friterad lök och pumpafrön. Strö över koriander och chili, om du har någon över. Servera limeklyftor och tortillabröd vid sidan av.

Smaklig måltid!