HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKokosdhal
topBanner
Kokosdhal

Kokosdhal

med rostad butternutpumpa, krispig lök och varma tortillas

Allergener:glutenselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

100 g

Pumpafrön

½ st

Butternutpumpa

2 st

Garam masala

3 dl

Lök

Chili

Tomat

Koriander

Kokosmjölk

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Linser

Lime

Tortillabröd

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2538.3386 kJ
Energi (kcal)606.6775 kcal
Fett14.3275 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater88.5378 g
varav socker2.6 g
Protein25.6092 g
Salt1.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Tärna butternutpumpa i små bitar (du behöver inte skala den). Placera pumpabitarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och strö jämnt över garam masalan. Krydda med salt* och peppar*. Rosta pumpan på översta hyllan i ugnen tills den är mjuk och gyllenbrun, 25-30 min.

2

Halvera chili på längden, ta bort frön och finhacka den sedan. Skär tomat i 2 cm stora bitar. Halvera och skiva lök tunt. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. 

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna (eller kastrull) på medelvärme. Lägg först i chili (så mycket som du törs) och häll sedan i garam masalan. Fräs kryddorna tills doftande, 1 min. Lägg i tomatbitarna och fräs i ytterligare 1 min. 

4

Häll i kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i stekpannan. Skölj linserna under kallt vatten* i 1 min och lägg i dem i stekpannan. Låt sjuda i 15-20 min, eller tills linserna är färdiga. Rör om dhalen regelbundet. Krydda med salt* och peppar*TIPS: Tillsätt extra vatten om du upplever att linserna fortfarande är hårda eller dhalen för tjock efter given tillagningstid. 

5

Separera lökskivorna från varandra. Blanda dem i en skål med vetemjöl och en nypa salt*. Hetta upp en generös skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fritera lökskivorna tills krispiga. Plocka upp lökskivorna med en mattång och placera på hushållspapper. Värm tortillabröden i ugnen i 3-4 min. Ta ut bröden ur ugnen och ringla över en skvätt olja*.

6

Efter dhalen har tjocknat kan du krydda den med salt* och peppar* efter smak (om det behövs). Lägg upp dhalen i stora skålar, toppa med rostad butternutpumpa, friterad lök och pumpafrön. Strö över koriander och chili, om du har någon över. Servera limeklyftor och tortillabröd vid sidan av.