topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokosdhal

Kokosdhal

med rostad butternutpumpa, krispig lök och varma tortillas

.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

10

Mjöl

1

Pumpakärnor

½

Butternutpumpa

3

Garam masala

1

Lök

½

Röd chili

2

Tomat

1

Koriander

250

Kokosmjölk

Grönsaksbuljong

100

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

½

Lime

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)607 kcal
Energi (kJ)2538 kJ
Fett14.33 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater88.54 g
varav socker2.6 g
Protein25.61 g
Salt1.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Tärna butternutpumpa i små bitar (du behöver inte skala den). Placera pumpabitarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och strö jämnt över garam masalan. Krydda med salt* och peppar*. Rosta pumpan på översta hyllan i ugnen tills den är mjuk och gyllenbrun, 25-30 min.

2

Halvera chili på längden, ta bort frön och finhacka den sedan. Skär tomat i 2 cm stora bitar. Halvera och skiva lök tunt. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. 

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna (eller kastrull) på medelvärme. Lägg först i chili (så mycket som du törs) och häll sedan i garam masalan. Fräs kryddorna tills doftande, 1 min. Lägg i tomatbitarna och fräs i ytterligare 1 min. 

4

Häll i kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i stekpannan. Skölj linserna under kallt vatten* i 1 min och lägg i dem i stekpannan. Låt sjuda i 15-20 min, eller tills linserna är färdiga. Rör om dhalen regelbundet. Krydda med salt* och peppar*TIPS: Tillsätt extra vatten om du upplever att linserna fortfarande är hårda eller dhalen för tjock efter given tillagningstid. 

5

Separera lökskivorna från varandra. Blanda dem i en skål med vetemjöl och en nypa salt*. Hetta upp en generös skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fritera lökskivorna tills krispiga. Plocka upp lökskivorna med en mattång och placera på hushållspapper. Värm tortillabröden i ugnen i 3-4 min. Ta ut bröden ur ugnen och ringla över en skvätt olja*.

6

Efter dhalen har tjocknat kan du krydda den med salt* och peppar* efter smak (om det behövs). Lägg upp dhalen i stora skålar, toppa med rostad butternutpumpa, friterad lök och pumpafrön. Strö över koriander och chili, om du har någon över. Servera limeklyftor och tortillabröd vid sidan av.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image