Mexikanskinspirerade fish and chips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Mexikanskinspirerade fish and chips

med jordnötssalsa och tomat

Kvällens middag bjuder på en engelsk klassiker med mexikansk twist. Vi lagar gyllenstekt sej i texmexpanering och serverar den med spenatvända pommes som toppas med färsk tomat. De som gillar stark mat kan njuta av en het jordnötssalsa att toppa fisken med, och annars blir en klick majonnäs perfekt som dippsås.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Jordnötter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

250 g

Sej

(Innehåller: Fisk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

1 st

Lime

1 st

Tomat

1 g

Chiliflakes

30 g

Spenat

1 st

Lök

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Koriander

10 g

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sås

1.5 msk

Olja till sås

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3253 kJ
Energi (kcal)777 kcal
Fett36.7 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater77.2 g
varav socker8.5 g
Protein36.4 g
Salt6.3 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
 
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.
 
Skär lök i tunna skivor.
 
Placera potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, hälften av Tex-Mex och en nypa peppar. 
 
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
 
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, finhacka koriander.

Grovhacka jordnötter.

Halvera lime.

Blanda chiliflakes, jordnötter, koriander, en generös skvätt limesaft, salt och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

3

Skölj spenat.

Grovhacka tomat.

4

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
 
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
 
Blanda panko och resterande Tex-Mex i en tredje djup tallrik. 
 
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
 
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
 
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda mjölk istället.

5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 
 
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
 
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
 
Vänd pommes med spenat precis innan servering.
 
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

6

Lägg upp pommes och fisk på tallrikar.

Toppa pommes med tomat.

Ringla jordnötssalsa över fisken till vuxenportionerna.

Servera med en klick majonnäs till barnportionerna.