Kvällens middag bjuder på en engelsk klassiker med mexikansk twist. Vi lagar gyllenstekt sej i texmexpanering och serverar den med spenatvända pommes som toppas med färsk tomat. De som gillar stark mat kan njuta av en het jordnötssalsa att toppa fisken med, och annars blir en klick majonnäs perfekt som dippsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1 st
Lime
1 st
Tomat
1 g
Chiliflakes
30 g
Spenat
1 st
Lök
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Koriander
10 g
Tex-Mex
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sås
1.5 msk
Olja till sås
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till stekning
Under tiden, finhacka koriander.
Grovhacka jordnötter.
Halvera lime.
Blanda chiliflakes, jordnötter, koriander, en generös skvätt limesaft, salt och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skölj spenat.
Grovhacka tomat.
Lägg upp pommes och fisk på tallrikar.
Toppa pommes med tomat.
Ringla jordnötssalsa över fisken till vuxenportionerna.
Servera med en klick majonnäs till barnportionerna.