topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kålpuddingspanna

Kålpuddingspanna

med krämig gräddsås och lingonsylt

Nu blir det husmanskost för hela slanten! I kväll lagar vi en variant av den klassiska kålpuddingen, och på bara en halvtimme serverar du middag som upplevs med alla sinnen. Kvällens rätt bjuder på en perfekt balans av sött och salt – stekt blandfärs och kål, kokt potatis, en krämig gräddsås, syrlig lingonsylt och ljuvlig snabbsyltad gurka.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Gurka

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Lök

150 g

Förskuren spetskål

250 g

Blandfärs

4 g

Köttbuljong

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

50 g

Lingonsylt

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3460 kJ
Energi (kcal)827 kcal
Fett45.3 g
varav mättat20.5 g
Kolhydrater71.6 g
varav socker24.8 g
Protein32.3 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vatten och lägg tillbaka potatisen i kastrullen.

Smaka av med en nypa salt och peppar, och ställ åt sidan under lock. 

Sylta gurka
2

Skär gurka i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker [½ tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Vänd i gurka och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering

Stek färs
3

Under tiden, finhacka lök.

Hetta upp en skvätt olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och färs i 3–4 min, eller tills brynt.

Krydda med salt.

Tillsätt kål
4

Tillsätt spetskålvatten [2 msk | 4 msk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan och stek i 4–5 min.

Koka gräddsås
5

Sänk till medelvärme på stekpannan och tillsätt matlagningsgrädde, sojasås, köttbuljong, en nypa salt och peppar.

Sjud i 2–3 min.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp potatis, kålpuddingspanna och syltad gurka på tallrikar. 

Toppa gurka med en nypa peppar och servera med lingonsylt.