Skip to main content
Jorden Runt-kryddad grön linssallad

Jorden Runt-kryddad grön linssallad

med smulad grekisk ost och pitakrutonger

Vi bygger kvällens smarriga sallad på en bas av gröna linser och massor av härliga grönsaker som får smak av vår egen kryddblandning Jorden Runt. Till sist toppar vi med smulad grekisk ost, gräddfil och krispiga krutonger av pitabröd.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

250 g

Körsbärstomater

195 g

Gröna linser

(Kan innehålla spår av: Gluten)

50 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Lök

2 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Gurka

4 g

Rökt paprikapulver

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Rädisor

1 g

Chiliflakes

60 g

Spenat

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till linser

1 msk

Vatten till linser

¼ tsk

Salt till linser

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

1 msk

Olja till bröd

¼ tsk

Salt till bröd

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2704 kJ
Energi (kcal)646 kcal
Fett33.8 g
varav mättat13.6 g
Kolhydrater62.6 g
varav socker14 g
Kostfiber11.5 g
Protein18.4 g
Salt5.3 g
Potassium997.4 mg
Calcium73.8 mg
Iron2.8 mg

Instruktioner

Stek linser
1

Värm ugnen till 220 ºC/200 °C (varmluft).

Häll av linser. Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek Jorden Runt och vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande. Tillsätt linser, chiliflakes, smör, vatten, salt och en nypa peppar.

Stek i 3–4 min, eller tills genomvarmt. Ta av från värme och ställ åt sidan för att svalna.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Sylta grönsaker
2

Skär lök i tunna skivor.

Skär rädisor i tunna skivor.

Halvera citrusfrukt.

Blanda citrussaft, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd lök och rädisor i lagen och ställ åt sidan.

Rosta pitakrutonger
3

Skär pitabröd i 2 cm stora bitar.

Blanda pitabröd, olivolja, rökt paprikapulver, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Placera pitakrutonger i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 4–6 min, eller tills gyllene och krispiga.

TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, skär gurka i halvmånar.

Halvera körsbärstomater.

Skölj spenat.

Blanda spenat, tomat, gurka, syltade grönsaker (inklusive lag), olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Vänd ner svalnade linser i skålen.

Smula ost
5

Smula grekisk ost i grova bitar.

Servera
6

Lägg upp sallad i skålar och toppa med pitakrutonger.

Ringla över gräddfil och toppa med grekisk ost.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova