Japanska blandfärstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanska blandfärstacos

Japanska blandfärstacos

med krispig kålsallad och stark chili

Inspirerade av Japan utvecklade vi dessa fantastiska blandfärstacos. Vi steker blandfärs med vitlök och ingefära, för att locka fram den den asiatiska smaken. Vi bygger tacos med asiatisk majonnäs, den ljuvliga färsen, kålsallad och lite chili.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Blandfärs

1 st

Röd chili

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Rödlök

1 st

Ingefära

1 st

Morot

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4241 kJ
Energi (kcal)1014 kcal
Fett64.5 g
varav mättat16.3 g
Kolhydrater70.5 g
varav socker15.9 g
Protein32.3 g
Salt3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint. Riv morot (oskalad) grovt. 

Finhacka rödlök.

Skär lime i klyftor.

Skär chili i tunna skivor. 

Stek blandfärs
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.Tillsätt blandfärs, rödlök och en nypa salt. Stek under omrörning i 5-6 min, eller tills brynt.

Under tiden, blanda salladsmix, morot, en skvätt limejuice, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa. 

Förbered sallad & dressing
3

Tillsätt vitlök och ingefära [1 tsk | 2 tsk] till stekpannan, och stek i 1 min. 

Tillsätt asiatisk woksås [1/2 paket, 2P] och rör om. Krydda generöst med peppar. 

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
4

Bre asiatisk majonnäs på tortillas. 

Toppa med sallad, köttfärs och chili.

Servera med resterande limeklyftor.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.