Inspirerade av Japan utvecklade vi dessa fantastiska blandfärstacos. Vi steker blandfärs med vitlök och ingefära, för att locka fram den den asiatiska smaken. Vi bygger tacos med asiatisk majonnäs, den ljuvliga färsen, kålsallad och lite chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Blandfärs
1 st
Röd chili
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
37.5 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Rödlök
1 st
Ingefära
1 st
Morot
1 st
Lime
2 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint. Riv morot (oskalad) grovt.
Finhacka rödlök.
Skär lime i klyftor.
Skär chili i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.Tillsätt blandfärs, rödlök och en nypa salt. Stek under omrörning i 5-6 min, eller tills brynt.
Under tiden, blanda salladsmix, morot, en skvätt limejuice, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt vitlök och ingefära [1 tsk | 2 tsk] till stekpannan, och stek i 1 min.
Tillsätt asiatisk woksås [1/2 paket, 2P] och rör om. Krydda generöst med peppar.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Bre asiatisk majonnäs på tortillas.
Toppa med sallad, köttfärs och chili.
Servera med resterande limeklyftor.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.