HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapanska Blandfärstacos
topBanner
Japanska blandfärstacos

Japanska blandfärstacos

med krispig kålsallad och stark chili

Populär

Inspirerade av Japan utvecklade vi dessa fantastiska blandfärstacos. Vi steker blandfärs med vitlök och ingefära, för att locka fram den den asiatiska smaken. Vi bygger tacos med asiatisk majonnäs, den ljuvliga färsen, kålsallad och en nypa chili.

Taggar:One PanSnabb
Allergener:ÄggGlutenSojaSenapSesamSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Blandfärs

1 st

Röd chili

50 g

Asiatisk majonnäs

(InnehållerÄgg, Gluten, Soja, Senap, Sesam)

37.5 g

Asiatisk woksås

(InnehållerGluten, Soja, Sesam, Sulfiter)

8 st

Minitortillas

(InnehållerGluten)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehållaSelleri)

1 st

Rödlök

1 st

Ingefära

1 st

Morot

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1065 kcal
Energi (kJ)4455 kJ
Fett65.5 g
varav mättat16.4 g
Kolhydrater77.97 g
varav socker16.2 g
Protein34.88 g
Salt3.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint. Finhacka rödlök. Skär lime i klyftor. Skiva chili tunt. Riv oskalad morot.

2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt blandfärs, rödlök och en nypa salt. Stek under omrörning i 5-6 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Blanda salladsmix, morot, en skvätt limejuice, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.

4

Tillsätt vitlök och ingefära till stekpannan, och stek i 1 min. Tillsätt asiatisk woksås [1/2 paket, 2P] och blanda väl. Krydda generöst med peppar.

5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

6

Ställ fram alla ingredienser på bordet. Bre asiatisk majonnäs på tortillas. Toppa med sallad, köttfärs och chili. Servera med resterande limeklyftor.