Japanska blandfärstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanska blandfärstacos

Japanska blandfärstacos

med krispig kålsallad och stark chili

Inspirerade av Japan utvecklade vi dessa fantastiska blandfärstacos. Vi steker blandfärs med vitlök och ingefära, för att locka fram den den asiatiska smaken. Vi bygger tacos med asiatisk majonnäs, den ljuvliga färsen, kålsallad och en nypa chili.

Taggar:
One Pan
Snabb
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Blandfärs

1 st

Röd chili

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Rödlök

1 st

Ingefära

1 st

Morot

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1065 kcal
Energi (kJ)4455 kJ
Fett65.5 g
varav mättat16.4 g
Kolhydrater78 g
varav socker16.2 g
Protein34.9 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Rivjärn
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint. Finhacka rödlök. Skär lime i klyftor. Skiva chili tunt. Riv oskalad morot.

Stek blandfärs
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt blandfärs, rödlök och en nypa salt. Stek under omrörning i 5-6 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered sallad & dressing
3

Blanda salladsmix, morot, en skvätt limejuice, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.

Krydda färs
4

Tillsätt vitlök och ingefära till stekpannan, och stek i 1 min. Tillsätt asiatisk woksås [1/2 paket, 2P] och blanda väl. Krydda generöst med peppar.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
6

Ställ fram alla ingredienser på bordet. Bre asiatisk majonnäs på tortillas. Toppa med sallad, köttfärs och chili. Servera med resterande limeklyftor.