
Japanska blandfärstacos
med krispig kålsallad och stark chili
Inspirerade av Japan utvecklade vi dessa fantastiska blandfärstacos. Vi steker blandfärs med vitlök, ingefära och sesamfrön, för att locka fram den den asiatiska smaken. Vi bygger tacos med asiatisk majonnäs, den ljuvliga färsen, kålsallad och en nypa chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Vitlöksklyfta
250
Blandfärs
1
Röd chili
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
37.5
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
1
Rödlök
1
Ingefära
1
Morot
1
Lime
Ingår inte i din leverans
1
Olivolja (steg 3)
1
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint. Finhacka rödlök. Skär lime i klyftor. Skiva chili tunt. Grovriv oskalad morot.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt blandfärs, rödlök och en nypa salt. Stek under omrörning i 5-6 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Blanda salladsmix, morot, en skvätt limejuice, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.
Tillsätt vitlök och ingefära till stekpannan, och stek i 1 min. Tillsätt asiatisk woksås [1/2 paket, 2P] och blanda väl. Krydda generöst med peppar.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Ställ fram alla ingredienser på bordet. Bre asiatisk majonnäs på tortillas. Toppa med kålsallad, köttfärs och chili. Servera med resterande limeklyftor.