Japanska blandfärstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanska blandfärstacos

Japanska blandfärstacos

med krispig kålsallad och stark chili

POPULÄR

Inspirerade av Japan utvecklade vi dessa fantastiska blandfärstacos. Vi steker blandfärs med vitlök, ingefära och sesamfrön, för att locka fram den den asiatiska smaken. Vi bygger tacos med asiatisk majonnäs, den ljuvliga färsen, kålsallad och en nypa chili.

Taggar:
One Pan
Snabb
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

250

Blandfärs

1

Röd chili

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

37.5

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1

Rödlök

1

Ingefära

1

Morot

1

Lime

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

1

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1061 kcal
Energi (kJ)4439 kJ
Fett64.68 g
varav mättat16.2 g
Kolhydrater80.14 g
varav socker15.9 g
Protein34.95 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint. Finhacka rödlök. Skär lime i klyftor. Skiva chili tunt. Grovriv oskalad morot.

Stek blandfärs
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt blandfärs, rödlök och en nypa salt. Stek under omrörning i 5-6 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered sallad & dressing
3

Blanda salladsmix, morot, en skvätt limejuice, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.

Krydda färs
4

Tillsätt vitlök och ingefära till stekpannan, och stek i 1 min. Tillsätt asiatisk woksås [1/2 paket, 2P] och blanda väl. Krydda generöst med peppar.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
6

Ställ fram alla ingredienser på bordet. Bre asiatisk majonnäs på tortillas. Toppa med kålsallad, köttfärs och chili. Servera med resterande limeklyftor.