HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapanska Blandfärstacos
topBanner
Japanska blandfärstacos

Japanska blandfärstacos

med krispig kålsallad och stark chili

Inspirerade av de Olympiska sommarspelen utvecklade vi detta fantastiska recept på japanska tacos. Vi steker blandfärs med vitlök, ingefära och sesamfrön, för att locka fram den den asiatiska smaken. Vi bygger tacos med asiatisk majonnäs, den ljuvliga färsen, kålsallad och en nypa chili.

Taggar:Snabb
Allergener:äggglutensojasenapsesamsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Blandfärs

1 st

Chili

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehållerägg, gluten, soja, senap, sesam)

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, soja, sesam, sulfiter)

8 st

Minitortillas

(Innehållergluten)

150 g

Strimlad salladsmix

1 st

Ekologisk lime

1 st

Rödlök

1 st

Ingefära

10 g

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

1 st

Morot

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)958 kcal
Energi (kJ)4007 kJ
Fett52.16 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater80.69 g
varav socker15.9 g
Protein35.84 g
Salt2.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint. Skiva rödlök tunt. Riv en nypa limezest och skär sen i klyftor. Skiva chili tunt. Riv morot (oskalad).

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs och rödlök under omrörning i 5-6 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Blanda salladsmix, morot, en skvätt limejuice, en nypa limezest, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. 

4

Tillsätt vitlök, ingefära och sesamfrön till stekpannan, och stek i 1 min. Tillsätt asiatisk woksås [1/2 paket, 2P] och blanda väl. Krydda generöst med peppar*.

5

Packa in tortillas i folie och värm i ugnen i 4-5 min, eller tills genomvarma.

6

Ställ fram alla ingredienser på bordet. Bre asiatisk majonnäs på tortillas. Toppa med sallad, köttfärs och chili. Servera med resterande limeklyftor.