Japansk räkbowl | Gör din egen version
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Japansk räkbowl | Gör din egen version

med asiatisk majonnäs och avokado

Det japanska köket har massor av gott att bjuda på! Det utnyttjar vi i kvällens middag, där alla i familjen kan skapa sina egna smakkombinationer. Vi bygger basen i vår bowl med ris och pankopanerade räkor och sedan är det bara att välja bland tillbehören – från färska grönsaker till sesamfrön och teriyakisås.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Sesam
Ägg
Senap
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

150 g

Långkornigt vitt ris

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Gurka

1 st

Morot

1 st

Lime

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Avokado

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller: Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

37.5 g

Teriyakisås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

1 tsk

Salt till ris

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till räkor

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3824 kJ
Energi (kcal)914 kcal
Fett39.8 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater104.5 g
varav socker12.4 g
Protein26.1 g
Salt5.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Under tiden, skär lime i klyftor.

Skär gurka i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Placera alla tillbehör i små skålar.

3

Torka räkor med hushållspapper och placera dem i en medelstor skål.

Blanda med mjöl, salt och en nypa peppar. 

Vispa ägg i en separat liten skål och vänd sen ner det i skålen med räkor. Använd halva det vispade ägget till 2P.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Tillsätt panko till skålen med räkor och vänd runt tills räkor är täckta precis innan stekning.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.

TIPS: 1) Om panko ramlar av under stekningen kan du strö det över räkorna vid servering. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

5

Häll upp sesamfrön, asiatisk majonnäs och teriyakisås i separata små skålar.

6

Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med räkor.

Toppa med valfria tillbehör.