topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk räkpasta

Italiensk räkpasta

med krämig tomatsås och rucolasallad

Vissa dagar finns det inget som slår en krämig pastarätt. Att den dessutom bara tar tjugo minuter att laga är helt klart en bonus! Vi kokar spaghetti och steker räkor och lök som smaksätts med Worcestershiresås och vitlök i en sås med grädde och körsbärstomater och får en italiensk touch med vår egen kryddblandning, Mamas favorit. Färsk rucola och chili flakes på toppen ger extra sting.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Ägg
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1 burk

Tomatpuré

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

125 g

Körsbärstomater

20 g

Rucola

½ g

Chiliflakes

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ tsk

Socker (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2851 kJ
Energi (kcal)681 kcal
Fett25.3 g
varav mättat10 g
Kolhydrater83.8 g
varav socker18.3 g
Protein26.5 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera körsbärstomater.

Skölj rucola [1/2 påse, 2P].

Stek lök och räkor
3

Hetta upp en skvätt olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt lök och stek i 4–5 min, eller tills mjuk.

Tillsätt räkor och vitlök och krydda med en nypa salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Ställ räkor och lök åt sidan på en tallrik.

TIPS: Räkorna är klara när de är rosa och ogenomskinliga i mitten.

Laga sås
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den).

Stek Mamas favorit, en nypa chili flakes, tomatpuré, körsbärstomater, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 1–2 min.

Tillsätt matlagningsgrädde och worcestershiresås och koka i ytterligare 2–3 min, eller tills uppvärmt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte gillar stark mat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt pasta och sparat kokvatten [2 msk | 4 msk] till stekpannan.

Smaka av med salt och peppar och rör om.

TIPS: Tillsätt mer kokvatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp spaghetti med sås på tallrikar.

Toppa med räkor och lök.

Garnera med rucola och resterande chili flakes [1/2 paket, 2P] efter smak.