Ikväll lagar vi fantastisk Italiensk-inspirerad mat med massor av smaker och färger. En supergod baguette med hemgjord tomatsalsa och en vackert grön pestomajo. De läckra burgare får extra smak av riven hårdost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1
Tomat
250
Nötfärs
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Rödlök
30
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
40
Finriven ost
1
Vitlöksklyfta
60
Salladsmix
Ägg (steg 2)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna tomat i små bitar. Finhacka hälften av rödlöken, och skiva resten tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök.
Blanda nötfärs, ägg*, panko och en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Forma färsen till biffar - 2 st per person.
Blanda finhackad rödlök, tomat, vitlök och en skvätt olivolja* i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda pesto [1/2 paket, 2 pers] med majonnäs i en ny skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme och stek biffar tillsammans med rödlökskivor i 2-3 min på varje sida, eller tills biffarna är genomstekta. Strö hälften av riven ost över biffarna när det är 1 min kvar av tillagningstiden. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Dela baguette på längden och kvarta den sedan på bredden (2 kvartar per pers). Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och värm upp i ugnen i 5-6 min.
Bre pestomajo på bröden. Toppa med biff, tomatsalsa och salladsmix. Blanda resterande salladsmix och tomatsalsa, servera vid sidan av.