Italiensk-inspirerad baguette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk-inspirerad baguette

Italiensk-inspirerad baguette

med tomatsalsa och pestomajo

Ikväll lagar vi fantastisk Italiensk-inspirerad mat med massor av smaker och färger. En supergod baguette med hemgjord tomatsalsa och en vackert grön pestomajo. De läckra burgare får extra smak av riven hårdost.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1

Tomat

250

Nötfärs

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Rödlök

30

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

40

Finriven ost

1

Vitlöksklyfta

60

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

Ägg (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)458 kcal
Energi (kJ)1915 kJ
Fett29.48 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater16.01 g
varav socker14.5 g
Protein29.5 g
Salt0.9 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna tomat i små bitar. Finhacka hälften av rödlöken, och skiva resten tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök.

Forma biffar
2

Blanda nötfärs, ägg*, panko och en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Forma färsen till biffar - 2 st per person.

Förbered salsa & majo
3

Blanda finhackad rödlök, tomat, vitlök och en skvätt olivolja* i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda pesto [1/2 paket, 2 pers] med majonnäs i en ny skål.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme och stek biffar tillsammans med rödlökskivor i 2-3 min på varje sida, eller tills biffarna är genomstekta. Strö hälften av riven ost över biffarna när det är 1 min kvar av tillagningstiden. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Dela baguette på längden och kvarta den sedan på bredden (2 kvartar per pers). Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och värm upp i ugnen i 5-6 min. 

Servera
6

Bre pestomajo på bröden. Toppa med biff, tomatsalsa och salladsmix. Blanda resterande salladsmix och tomatsalsa, servera vid sidan av.