Italiensk melanzane parmigiana på aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk melanzane parmigiana på aubergine

Italiensk melanzane parmigiana på aubergine

med tomatsås och mozzarella

Njut av det italienska köket med vår melanzane parmigiana! Kvällens middag är en klassisk gratäng med aubergine, tomatsås och ost som är enkel att svänga ihop och smakar underbart med färsk basilika på toppen.

Allergener:
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Aubergine

1 st

Lök

1 portionspåse

Basilika

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 g

Torkad oregano

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Salt till aubergine

1 msk

Olja till sås

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

2 dl

Vatten till sås

3 msk

Mjöl till panering

2 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2651 kJ
Energi (kcal)634 kcal
Fett39.2 g
varav mättat14.1 g
Kolhydrater42.6 g
varav socker22.3 g
Protein26 g
Salt6.8 g

Instruktioner

Förbered aubergine
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C(varmluft).

Skär aubergine i 1/2 cm tunna skivor på längden.

Blanda aubergine med salt i en stor skål. Låt stå i 5–8 min för att dra ur vätskan.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka basilika.

Häll av vatten från mozzarella och skär i tunna skivor eller 2 cm stora bitar. Ställ åt sidan på en tallrik.

Laga tomatsås
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och vitlök i 1–2 min, eller tills något mjuka.

Tillsätt krossade tomater, Mamas Favorit, oregano, vatten, salt, socker, hälften av basilikan och en generös nypa peppar. Sänk till medelvärme och sjud i 4–5 min.

Stek aubergine
4

Skölj av salt från aubergine när den avgett vätska. Ta upp från skålen och torka av med hushållspapper.

Blanda mjöl och en generös nypa peppar i en djup tallrik. Vänd aubergineskivor i mjöl och ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek aubergine i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

TIPS: Stek i omgångar om det blir för trångt.

Grädda gratäng
5

Bre ut ett lager tomatsås i botten på en ugnsform.

Toppa med en tredjedel av auberginen och fortsätt med ett nytt lager tomatsås och en tredjedel av den rivna osten och mozzarellan. Fortsätt med resterande aubergine, tomatsås och ost.

Grädda parmigiana i ugnen i 13–15 min, eller tills auberginen är mjuk och osten har smält.

Servera
6

Lägg upp melanzane parmigiana på tallrikar och garnera med resterande basilika.