Korv och potatismos är en livräddare i många lägen. Mättande, mild och god tröstmat för hela familjen! I det här receptet kompletterar vi moset med ugnsrostade grönsaker, och så gör vi det enkelt för oss genom att låta korven steka med på slutet. En krämig sås med smak av lök och rosmarin och en krispig grönsallad blir perfekta tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
320 g
Korv
500 g
Potatis
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Palsternacka
2 st
Morot
2 st
Lök
4 g
Buljong
1 st
Rosmarin
8 ml
Balsamicokräm
(Innehåller: Sulfiter)
15 g
Senap
(Innehåller: Senap)
60 g
Salladsmix
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
½ msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, skölj salladsmix.
Skär morot och palsternacka i 2 cm stora bitar.
Skär lök i kvartar.
Finhacka rosmarin.
Blanda balsamicokräm och olivolja med en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg morot, palsternacka och lök i en ugnsform. Blanda med en skvätt olivolja, salt, rosmarin och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–30 min.
Blanda senap, matlagningsgrädde, buljong, vatten och salt i en stor skål.
När det återstår 15–17 min av grönsakernas tillagningstid, vänd ner gräddblandningen i ugnsformen.
Lägg korv ovanpå grönsakerna, och tillaga i ugnen under återstående tid, eller tills korvarna är gyllene och genomstekta.
Blanda salladsmix och balsamicodressing i en stor skål.
Lägg upp potatismos, grönsaker, korv och sås på tallrikar.