Indisk vegofärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk vegofärsbowl

Indisk vegofärsbowl

med grönsaksbulgur och currydressing

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll frestar vi med massor av härliga grönsaker i kombination med krämig bulgur, och vegofärs stekt med indiska kryddor. Vi bygger vår fantastiska bowl med bulgur blandad med gurka, tomat, mynta och spenat, vegofärs med aprikoschutney, picklad rödlök med med lime, spicy curryyoghurt, och knapriga cashewnötter.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Korn
Soja
Senap
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 portionspåse

Mynta

2 g

Curry-on

1 st

Gurka

½ st

Lime

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4 g

Milda Mahal

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

½ st

Rödlök

2 st

Tomat

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk Kan innehålla Mjölk)

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Spelt, Vete, Korn, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2320 kJ
Energi (kcal)555 kcal
Fett23.9 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater51.1 g
varav socker17.5 g
Protein25.7 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 41/2 dl].

Rör i bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills "al dente". 

Pickla lök
2

Under tiden, skär rödlök [½ st, 2P] i tunna skivor.

Halvera lime [½ st, 2P].

Blanda limejuice, rödlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Ställ åt sidan. 

Förbered grönsaker
3

Grovhacka gurka, tomat och mynta. 

Skölj spenat.

Stek vegofärs
4

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs och Milda Mahal i 4-5 min, eller tills lätt brynt.

Rör i aprikoschutney, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1 msk | 2 msk]. Stek i ytterligare 1-2 min, tills tjocknat.

Förbered curryyoghurt
5

Under tiden, blanda yoghurt, Curry-On och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Precis innan servering, blanda gurka, tomat, spenat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och mynta med färdig bulgur.

Servera
6

Lägg upp bulgur på tallrikar. 

Toppa med vegofärs och picklad gurka. 

Ringla över curryyoghurt. 

Strö över cashewnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image