Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll frestar vi med massor av härliga grönsaker i kombination med krämig bulgur, och vegofärs stekt med indiska kryddor. Vi bygger vår fantastiska bowl med bulgur blandad med gurka, tomat, mynta och spenat, vegofärs med aprikoschutney, picklad rödlök med med lime, spicy curryyoghurt, och knapriga cashewnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
1 portionspåse
Mynta
2 g
Curry-On
1 st
Gurka
½ st
Lime
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
4 g
Milda Mahal
160 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller: Senap)
½ st
Rödlök
2 st
Tomat
1 paket
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk Kan innehålla spår av: Mjölk)
20 g
Cashewnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Spelt, Vete, Korn, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 41/2 dl].
Rör i bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills "al dente".
Under tiden, skär rödlök [½ st, 2P] i tunna skivor.
Halvera lime [½ st, 2P].
Blanda limejuice, rödlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Ställ åt sidan.
Grovhacka gurka, tomat och mynta.
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs och Milda Mahal i 4-5 min, eller tills lätt brynt.
Rör i aprikoschutney, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1 msk | 2 msk]. Stek i ytterligare 1-2 min, tills tjocknat.
Under tiden, blanda yoghurt, Curry-On och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.
Precis innan servering, blanda gurka, tomat, spenat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och mynta med färdig bulgur.
Lägg upp bulgur på tallrikar.
Toppa med vegofärs och picklad gurka.
Ringla över curryyoghurt.
Strö över cashewnötter.