topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk räk-korma

Indisk räk-korma

med gurka och söt aprikoschutney

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Korma är en klassiker i det indiska köket – en lite mildare curry som ofta serveras med ris. I vår supersnabba variant använder vi räkor, som vi tillagar med morot i en sås på kokosmjölk som smaksätts med gul currypasta och vår kryddblandning Milda Mahal. Vi kokar ris att servera till och toppar rätten med färsk gurka, jordnötter, chili flakes och aprikoschutney för en perfekt kombination av sött och salt.

Taggar:
Snabb
Supersnabb
10 min prep
Allergener:
Kräftdjur
Senap
Selleri
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

200 ml

Kokosmjölk

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Milda Mahal

1 st

Gurka

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

½ g

Chiliflakes

1 paket

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Morot, Julienne

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2902 kJ
Energi (kcal)694 kcal
Fett32.9 g
varav mättat18 g
Kolhydrater110.2 g
varav socker43.2 g
Protein22.2 g
Salt6.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Laga sås
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor, morot, gul currypasta, Milda Mahal, kokosmjölk, vatten [2 msk | 4 msk], grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk].

Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min, eller tills räkorna är färdiglagade.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Hacka gurka
3

Under tiden, grovhacka gurka.

Servera
4

Lägg upp ris och räk-korma i djupa tallrikar.

Toppa med gurka och jordnötter och strö chili flakes [1/2 paket, 2P] och en nypa salt över gurkan.

Servera med aprikoschutney.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.