Indisk kyckling-korma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kyckling-korma

Indisk kyckling-korma

med cashewnöts-ris och söt aprikoschutney

Kyckling korma är en mild indisk curryrätt med kyckling, krämig sås och massor av härliga kryddor. Vår variant serveras med knaprigt cashewnöts-ris, söt aprikoschutney, örtyoghurt och stekt haricots verts och tomat.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Nötter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

1 portionspåse

Mynta & koriander

75 g

Haricots verts

2 st

Tomat

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Lime

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Milda Mahal

200 ml

Kokosmjölk

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3880 kJ
Energi (kcal)927 kcal
Fett42.4 g
varav mättat25.1 g
Kolhydrater85.5 g
varav socker20.3 g
Protein47.8 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Grovhacka cashewnötter.

Smält smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Stek cashewnötter i 3-4 min, tills gyllene.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka myntablad och koriander.

Finhacka eller pressa vitlök.

Ansa och grovhacka haricots verts [1/2 paket, 2P].

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Skär lök i tunna skivor.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts och hälften av vitlöken i 2 min, eller tills de börjar mjukna. 

Tillsätt tomat och en skvätt vatten.

Stek under omrörning tills haricots verts och tomat är mjuka, 2-3 min.

Krydda med salt och peppar, och lägg över till en skål och täck med lock.

Stek kyckling
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (utan att skölja den). Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek lök och kyckling under omrörning i 4-5 min, tills brynt.

Rör i currypasta, Milda Mahal och resterande vitlök, och stek 1-2 min, tills väldoftande. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga korma
5

Sänk till medelvärme, och rör i kokosmjölk, kycklingbuljong, en generös skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Sjud tills lätt tjocknad, 2-3 min.

Under tiden, blanda yoghurt, mynta, koriander, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp cashewnöts-ris, kyckling korma, aprikoschutney, tomat, haricots verts och örtyoghurt i skålar.