Indisk kyckling korma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kyckling korma

Indisk kyckling korma

med cashewnöts-ris och söt aprikoschutney

Kyckling korma är en mild indisk curryrätt med kyckling, krämig sås och massor av härliga kryddor. Vår variant serveras med knaprigt cashewnöts-ris, söt aprikoschutney, svalkande yoghurt och haricots verts.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Nötter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

20

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

1

Mynta & koriander

75

Haricots verts

2

Tomat

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

½

Lime

300

Strimlad kycklingbröstfilé

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

4

Kycklingbuljong

4

Milda Mahal

200

Kokosmjölk

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 1)

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

½

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)944 kcal
Energi (kJ)3951 kJ
Fett43.3 g
varav mättat25.8 g
Kolhydrater86.8 g
varav socker20.4 g
Protein48.2 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Grovhacka cashewnötter.

Smält smör [1 msk I 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Stek cashewnötter i 3-4 min, tills gyllene.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka myntablad, koriander och vitlök.

Ansa och grovhacka haricots verts [1/2 paket, 2P].

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Halvera och skär lök i tunna skivor.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts och hälften av vitlöken i 2 min, eller tills de börjar mjukna. 

Tillsätt tomat och en skvätt vatten. Stek under omrörning tills haricots verts är mjuka, 2-3 min. Krydda med salt och peppar, och lägg till en skål med lock.

Stek kyckling
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme utan att skölja den. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek lök och kyckling under omrörning tills brynt, 4-5 min.

Rör i currypasta, kycklingbuljong, Milda Mahal och resterande vitlök, och stek tills väldoftande, 1-2 min. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka korma
5

Sänk till medelvärme.

Rör i kokosmjölk, en generös skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Sjud tills något tjocknad, 2-3 min.

Blanda under tiden yoghurt, mynta, koriander, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Ställ fram alla ingredienser på bordet.

Lägg upp cashewnöts-ris, kyckling korma, aprikoschutney, tomat och haricots verts i skålar.