Skip to main content
Honungs- och sojamarinerad fläskytterfilé

Honungs- och sojamarinerad fläskytterfilé

med krispiga pommes och tomatsallad

4.1
(76)

Kött och potatis – ibland behöver det inte vara krångligare än så. Vi lagar fläskytterfilé som får härlig smak av honungs- och sojamarinad och serverar den med rostade sesampommes, tomatsallad med krispiga jordnötter och en klick krämig aioli.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel
Antal portioner

25 g

Honung

2 st

Tomat

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

300 g

Fläskytterfilé

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Salladsmix

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till sallad

Energi (kJ)3091 kJ
Energi (kcal)739 kcal
Fett37.6 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater62.1 g
varav socker16.7 g
Kostfiber5.2 g
Protein41.1 g
Salt6 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1396 mg
Calcium11 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, hälften av sesamfröna, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek kött
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Tillsätt kött och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.

Blanda marinad
3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, sojasås, honung, resterande sesamfrön och olivolja i en medelstor skål.

Häll marinaden över köttet när det återstår 3–4 min av tillagningstiden.

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
4

Skär tomat i klyftor.

Grovhacka jordnötter.

Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en stor skål.

Krydda med salt och en nypa peppar och vänd runt. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Skär kött
5

Skär kött i 2 cm tjocka skivor.

Servera
6

Lägg upp kött på tallrikar och skeda över resterande marinad från plåten.

Servera med sesampommes, sallad och aioli.