Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett gult hav av kokosmjölk och sojaglaserade räkor som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stekt spetskål och härligt skarp mynta innan du tar dig upp på en ö av kritvitt basmatiris för att låta dina ögons glädjetårar torka. Så gott att du kommer vilja ha det varje dag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
1
Salladslök
1
Ingefära
2
Vitlöksklyfta
2
Morot
200
Spetskål
1
Lime
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
25
Honung
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
250
Kokosmjölk
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
1
Koriander
3.5
Vatten
Skiva salladslök tunt. Riv ingefära. Finhacka vitlök. Strimla spetskålen och morot fint. Dela lime i klyftor.
Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs salladslök och hälften av ingefäran i 1 min. Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i kastrullen. Koka upp vattnet. Sänk sedan till låg värme och låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock , eller tills servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en skvätt olja* i ytterligare en kastrull. Fräs spetskål, morötter, resterande ingefära och hälften av vitlöken i 5-6 min. Tillsätt kokosmjölken och currypasta. Låt sjuda i 5-6 min, eller tills såsen har reducerats med en tredjedel. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Blanda resterande vitlök, en generös skvätt limejuice, honung, sojasås och vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål. Salta lätt, och din sojaglaze är klar.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Lägg i räkor och sojaglazen. Låt sjuda i 2-3 min tills vätskan har kokat bort och räkorna är färdiglagade. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.
Finhacka koriander. Fördela riset mellan era djupa tallrikar. Sleva över grönsakerna i kokossås och toppa med glaserade räkor. Strö över koriander och servera med en limeklyfta på varje tallrik.