Honungs- och sojaglaserade räkor

Honungs- och sojaglaserade räkor

med basmatiris, stekt spetskål och koriander

Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett gult hav av kokosmjölk och sojaglaserade räkor som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stekt spetskål och härligt skarp mynta innan du tar dig upp på en ö av kritvitt basmatiris för att låta dina ögons glädjetårar torka. Så gott att du kommer vilja ha det varje dag.

Allergener:glutensojaFiskkräftdjursulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Salladslök

1 st

Ingefära

150 g

Jasminris

2 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

200 g

Spetskål

1 st

Lime

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Honung

150 g

Räkor

(InnehållerFisk, kräftdjur)

250 ml

Kokosmjölk

20 g

Currypasta

(Innehållersulfiter)

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

350 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2929 kJ
Energi (kcal)700 kcal
Fett26 g
varav mättat22 g
Kolhydrater90 g
varav socker22 g
Kostfiber8 g
Protein26 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skiva salladslök tunt.

Riv ingefära.

Finhacka vitlök.

Strimla spetskålen och morot fint.

Dela lime i klyftor.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs salladslök och hälften av ingefäran i 1 min.

Häll i kallt vatten (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt i kastrullen. Koka upp vattnet. Sänk sedan till låg värme och låt riset sjuda under lock i 12 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock , eller tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

3

Hetta upp en skvätt olja* i ytterligare en kastrull.

Fräs spetskål, morötter, resterande ingefära och hälften av vitlöken i 5-6 min.

Tillsätt kokosmjölken och currypasta. Låt sjuda i 5-6 min, eller tills såsen har reducerats med en tredjedel.

Krydda med en nypa salt och peppar.

4

Blanda resterande vitlök, en generös skvätt limejuice, honung, sojasås och vatten*[1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål. Salta lätt, och din sojaglaze är klar.

5

Skala räkorna.

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme.

Lägg i räkor och sojaglazen. Låt sjuda i 2-3 min tills vätskan har kokat bort och räkorna är färdiglagade.

VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

6

Finhacka koriander.

Fördela riset mellan era djupa tallrikar. Sleva över grönsakerna i kokossås och toppa med glaserade räkor. Strö över koriander och servera med en limeklyfta på varje tallrik.