Honungs- och sojastekta nudlar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojastekta nudlar

Honungs- och sojastekta nudlar

med nötfärs, pak choi och sesamfrön

Ikväll lagar vi en ljuvligt god allt i ett rätt med massor av färg, smak och struktur. Nudlarna får en söt och syrlig smak av att bli stekt med honung och soja. Nudlarna får sällskap av nötfärs som steks ihop med pak choi, mörotter och ingefära. Vi toppar härligheterna med lime, salladslök och sesamfrön.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Vitlöksklyfta

50

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½

Ingefära

2

Morot

1

Pak choi

½

Ekologisk lime

1

Salladslök

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

10

Sesamfrön

250

Nötfärs

25

Honung

½

Chiliflakes

1

Rödlök

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)655 kcal
Energi (kJ)2741 kJ
Fett16.92 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater81.65 g
varav socker32.3 g
Protein39.48 g
Salt5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka eller pressa vitlök. Skala och riv ingefära [1/2 st, 2P]. Riv limezest [1/2 st, 2P] och skär lime i klyftor. Skär morot i 1 cm stora bitar. Grovhacka pak choi. Finhacka rödlök. Skiva salladslök tunt och separera de gröna bitarna från de vita.

Koka nudlar
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Tillsätt nudlar och en nypa salt* till det kokande vattnet. Koka i 1-2 min eller tills nudlarna är mjuka. Spara 1-2 dl av kokvattnet innan du häller av resterande vatten* och sköljer nudlarna under kallt vatten. 

Rosta sesamfrön
3

Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön tills gyllene, 3-5 min. Lägg över dem i en skål. 

Stek köttfärs
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek morot, rödlök och den vita salladslöken i 2-3 min. Tillsätt nötfärs och stek i 4-5 min eller tills brynt. Krydda med salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa. 

Tillsätt nudlar
5

Tillsätt vitlök, ingefära och pak choi till stekpannan. Fräs i 4-5 min. Rör i honung, sojasås och en generös skvätt lime. Tillsätt sedan nudlar, sesamfrön (spara lite till garnering) och en skvätt sparat kokvatten. Rör om ordentligt och smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt en nypa chili flakes om du gillar stark mat.

Servera
6

Fördela nudlar och köttfärs i skålar. Garnera med rostade sesamfrön och grön salladslök. Servera med limeklyftor.