Skip to main content
Hemlagad hummus | Mixa själv
Hemlagad hummus | Mixa själv

Hemlagad hummus | Mixa själv

Sharingrätt | med pitachips och gurka

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg ingår. Lyxa till vilken vardag som helst med en krämig hummus. Vi serverar den med krispiga, vitlöksdoftande pitachips.

Allergener:
Gluten
Hvede
Sesamzaad

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Pitabröd

390 g

Kikärtor

25 g

Tahini

1 st

Citron

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

2 g

Spiskummin, malen

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till vitlöksolja

¼ tsk

Salt till vitlöksolja

2 msk

Olja till hummus

¼ tsk

Salt till hummus

Näringsvärden

Energi (kJ)2558 kJ
Energi (kcal)611 kcal
Fett32.8 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater56.3 g
varav socker7.4 g
Kostfiber11.8 g
Protein17 g
Salt2.5 g

Instruktioner

Förbered pitachips
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka eller pressa vitlök. 

Blanda hälften av vitlöken, olivolja och salt i en stor skål.

Halvera pitabröd på bredden och skär varje halva i 4 chips.

Rosta pitachips
2

Vänd pitachips i skålen med vitlöksolja.

Fördela chipsen på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta mitt i ugnen tills gyllene och krispiga, 45 min.

TIPS: Håll ett öga på chipsen så de inte bränns vid!

Gör hummus
3

Häll av kikärtor. 

Halvera citron.

Mixa kikärtor, resterande vitlök, tahini, en generös skvätt citronsaft, spiskummin, olivolja, salt och en nypa peppar i en mixer, tills krämigt. 

Lägg upp hummus i en skål och ringla över en skvätt olivolja och en nypa salt. 

Skär gurka i stavar. 

TIPS: 
1. Tillsätt en skvätt vatten för krämigare hummus. 
2. Om du inte har en mixer kan du mosa kikärter och blanda allt i en skål med en gaffel. 

 

Servera
4

Servera hummus med gurka och pitachips.