Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg ingår. Lyxa till vilken vardag som helst med en krämig hummus. Vi serverar den med krispiga, vitlöksdoftande pitachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Pitabröd
390 g
Kikärtor
25 g
Tahini
1 st
Citron
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
2 g
Spiskummin, malen
1 msk
Olja till vitlöksolja
¼ tsk
Salt till vitlöksolja
2 msk
Olja till hummus
¼ tsk
Salt till hummus
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda hälften av vitlöken, olivolja och salt i en stor skål.
Halvera pitabröd på bredden och skär varje halva i 4 chips.
Vänd pitachips i skålen med vitlöksolja.
Fördela chipsen på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta mitt i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–5 min.
TIPS: Håll ett öga på chipsen så de inte bränns vid!
Häll av kikärtor.
Halvera citron.
Mixa kikärtor, resterande vitlök, tahini, en generös skvätt citronsaft, spiskummin, olivolja, salt och en nypa peppar i en mixer, tills krämigt.
Lägg upp hummus i en skål och ringla över en skvätt olivolja och en nypa salt.
Skär gurka i stavar.
TIPS:
1. Tillsätt en skvätt vatten för krämigare hummus.
2. Om du inte har en mixer kan du mosa kikärter och blanda allt i en skål med en gaffel.
Servera hummus med gurka och pitachips.