Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg ingår. Lyxa till vilken vardag som helst med en klassisk, krämig hummus. Vi serverar den med krispiga, vitlöksdoftande pitachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Pitabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
390 g
Kikärtor
25 g
Tahini
(Innehåller: Sesam)
1 st
Citron
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
Spiskummin, malen
1 msk
Olja till vitlöksolja
¼ tsk
Salt till vitlöksolja
2 msk
Olja till hummus
¼ tsk
Salt till hummus
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda hälften av vitlöken, olivolja och salt i en stor skål.
Halvera pitabröd på bredden, skär varje halva i 4 chips och fördela på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg pitachipsen i vitlöksoljan och blanda om.
Grädda mitt i ugnen tills gyllene och krispiga, 4-5 min.
TIPS: Håll ett öga på chipsen så de inte bränns vid!
Häll av kikärtor.
Halvera citron.
Mixa kikärter, resten av vitlöken, tahini, en generös skvätt citronsaft, spiskummin, olivolja, salt och en nypa peppar i en mixer, tills krämigt.
Lägg upp hummus i en skål och ringla över olivolja och en nypa salt.
Tips: Tillsätt en skvätt vatten för krämigare hummus.
Tips: Om du inte har en mixer kan du mosa kikärter och blanda allt i en skål med en gaffel.
Skär gurka i stavar.
Servera hummus med gurka och pitachips.