Rostad pumpa i ingefärs- och kokosnudelsoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostad pumpa i ingefärs- och kokosnudelsoppa

Rostad pumpa i ingefärs- och kokosnudelsoppa

med brynt pak choi, chili och jordnötter

I kväll lagar vi en värmande nudelsoppa med massor av smak! Vi kryddar basen på kokosmjölk med ingefära och citrongräs och toppar soppan med rostad pumpa, brynt pak choi, koriander, jordnötter och chili.

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Vegetarisk
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Butternutpumpa

2 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

1 st

Citrongräs

1 st

Pak choi

4 g

Ga-Laksa

440 g

Udonnudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

90 ml

Kokosmjölk

1 st

Röd chili

1 st

Koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

4 dl

Vatten till soppa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2345 kJ
Energi (kcal)560 kcal
Fett17 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater82.5 g
varav socker4.1 g
Protein18.1 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Rosta pumpa
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala och halvera pumpa. Gröp ur kärnor och tärna den i 1 cm stora bitar. 

Placera pumpa på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med en nypa salt och peppar. 

Rosta i 20–30 min, eller tills mjuk och gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, riv ingefära (oskalad) och vitlök fint.

Banka citrongräs med en träslev.

Skär pak choi i kvartar på längden.

Stek pak choi
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Bryn pak choi med skärsidan ner i 2–3 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik.

Laga soppa
4

Hetta upp olivolja i samma kastrull på medelvärme.

Stek ingefära, Ga-Laksa och citrongräs i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten, sojasås, kokosmjölk och en nypa salt och peppar. Sjud i 4–5 min.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Förbered garnering
5

Under tiden, grovhacka koriander och jordnötter.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Tillsätt nudlar till soppan. Sjud i 1 min och ta sen av kastrullen från värme.

Servera
6

Plocka bort citrongräs.

Häll upp nudelsoppa i skålar och toppa med pumpa och pak choi.

Garnera med chili, jordnötter och koriander.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.