topBanner
Halloumi- och linsgryta

Halloumi- och linsgryta

med rotfruktsmos och rosmarin

Kasta dig in i ett medley av färgsprakande grönsaker och kryddor från mellanösterns mytomspunna kontinent av kontraster. Aromerna från halloumin fullkomligt exploderar i munnen när de får sällskap av rotfruktsmos och rosmarin.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

450 g

Sötpotatis

1 st

Lök

200 g

Skogschampinjoner

1 st

Morot

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

2 st

Rosmarin

1 paket

Gröna linser

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 påse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2 dl

Vatten*

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3866 kJ
Energi (kcal)924 kcal
Fett27 g
varav mättat15 g
Kolhydrater121 g
varav socker22 g
Protein41 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull.

Skala vitlök.

Skala och skär potatis och sötpotatis i 2 cm stora bitar.

Lägg vitlök och all potatis i kastrullen och låt koka i 15-20 min, tills de är mjuka.

2

Finhacka lök. Kvarta champinjoner. Skala och skär morot i 1 cm breda halvmånar.

Tärna halloumi i 2 cm stora bitar.

Finhacka rosmarinsblad [1-2 stjälkar, 2 pers | 3-4 stjälkar, 4 pers].

Skölj linserna i en sil under kallt vatten.

3

Smält en klick smör* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs lök och svamp i 5 min.

Tillsätt morötter och halloumi och stek i ytterligare 3-4 min.

Tillsätt vatten* [2 dl, 2 pers | 4 dl, 4 pers], grönsaksbuljong och linserna. Låt sjuda i 10 min.

TIPS: Tillsätt mer vatten om du upplever att det behövs.

4

Häll av vitlök, potatis- och sötpotatisbitarna och lägg tillbaka dem i kastrullen.

Tillsätt en klick smör* och mosa med en gaffel eller potatispress tills du har ett slätt mos.

Sätt på ett lock så att värmen behålls och ställ åt sidan

5

Grovhacka persilja.

6

Servera moset i djupa tallrikar och toppa med grytan. Garnera med persilja.

Smaklig måltid!