Skip to main content
Gyros-inspirerad bulgurbowl
Gyros-inspirerad bulgurbowl

Gyros-inspirerad bulgurbowl

med gurk- och tomatsallad och myntamajo

3.8
(104)

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Vad står på menyn i kväll? Jo, en vegetarisk gyros-inspirerad bulgurbowl med massor av goda ingredienser. Vi kryddar vår bulgur med grönsaksbuljong och za'atar och toppar den med vegokebab som vi steker i vår egen kryddblandning Vitlöksflörter, riven morot och en tomat- och gurksallad med syrlig citrondressing. Sedan serverar vi vår bowl med myntamajonnäs och oreganokryddade pitachips.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Selleri
Sesam
Soja
Senap
Havre

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

½ g

Torkad oregano

85 g

Bulgur

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Morot

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

8 g

Za'atar

(Innehåller: Sesam)

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Senap, Havre)

4 g

Vitlöksflörter

½ st

Rödlök

½ st

Citron

1 st

Gurka

1 st

Tomat

1 portionspåse

Mynta

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)4001 kJ
Energi (kcal)956 kcal
Fett55.9 g
varav mättat55.2 g
Kolhydrater76.2 g
varav socker10.7 g
Kostfiber12.6 g
Protein29.1 g
Salt5.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium6 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Gör tortillachips
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Blanda oregano [1/2 paket, 2P], olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Skär tortillas i 3 cm breda band.

Placera tortillaband i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oreganoolja. Baka i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.

TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].

Riv morot (oskalad) grovt.

Rör i bulgur, grönsaksbuljong, morot och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Rör ner za'atar i färdig bulgur. Ställ åt sidan under lock.

Blanda sallad
3

Under tiden, skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Grovhacka gurka och tomat.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda rödlök, en skvätt citronsaft, gurka, tomat, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Blanda myntamajonnäs
4

Finhacka myntablad.

Blanda srirachamajonnäs, mynta, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Stek vegokebab
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegokebab med en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynta.

Tillsätt Vitlöksflörter och stek i 30 sek, tills väldoftande. Ta av pannan från värme.

TIPS: Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper för att suga upp överflödig olja.

Servera
6

Lägg upp bulgur, morot, vegokebab och sallad i skålar.

Ringla över myntamajonnäs och servera med oreganochips.