
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Vad står på menyn i kväll? Jo, en vegetarisk gyros-inspirerad bulgurbowl med massor av goda ingredienser. Vi kryddar vår bulgur med grönsaksbuljong och za'atar och toppar den med vegokebab som vi steker i vår egen kryddblandning Vitlöksflörter, riven morot och en tomat- och gurksallad med syrlig citrondressing. Sedan serverar vi vår bowl med myntamajonnäs och oreganokryddade pitachips.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
½ g
Torkad oregano
85 g
Bulgur
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Morot
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
8 g
Za'atar
(Innehåller: Sesam)
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Senap, Havre)
4 g
Vitlöksflörter
½ st
Rödlök
½ st
Citron
1 st
Gurka
1 st
Tomat
1 portionspåse
Mynta
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
2 msk
Olivolja (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 4)

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Blanda oregano [1/2 paket, 2P], olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Skär tortillas i 3 cm breda band.
Placera tortillaband i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oreganoolja. Baka i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.
TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.

Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].
Riv morot (oskalad) grovt.
Rör i bulgur, grönsaksbuljong, morot och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Rör ner za'atar i färdig bulgur. Ställ åt sidan under lock.

Under tiden, skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Grovhacka gurka och tomat.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda rödlök, en skvätt citronsaft, gurka, tomat, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Finhacka myntablad.
Blanda srirachamajonnäs, mynta, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegokebab med en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynta.
Tillsätt Vitlöksflörter och stek i 30 sek, tills väldoftande. Ta av pannan från värme.
TIPS: Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper för att suga upp överflödig olja.

Lägg upp bulgur, morot, vegokebab och sallad i skålar.
Ringla över myntamajonnäs och servera med oreganochips.