Gyllenstekt kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt kycklingfilé

Gyllenstekt kycklingfilé

med ugnsrostade rotfrukter och BBQ-sås

Mör kyckling har huvudrollen i detta recept, som garanterat kommer att älskas av hela familjen. Kycklingen bryns gyllene, innan den rostas färdigt i ugnen tillsammans med potatis, rotfrukter, paprika och rödlök. Vi serverar kyckling, potatis och grönsaker med en supergod BBQ-sås.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

½ st

Paprika

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1 portionspåse

Kruspersilja

1 st

Rödlök

2 g

Kycklingbuljong

2 st

Palsternacka

2 st

Morot

2 st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2714 kJ
Energi (kcal)649 kcal
Fett20 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater291 g
varav socker40.8 g
Protein58.9 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). 

Tärna potatis, rödbeta, morot och palsternacka i 2 cm stora bitar (oskalade), och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och genomstekta. 

Förbered grönsaker
2

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. 

Skär paprika [½ st, 2P] i 1 cm tunna strimlor. 

Grovhacka persiljeblad. 

Stek kyckling
3

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Rosta kyckling och grönsaker
4

Placera kyckling på en sida av en plåt med bakplåtspapper, och rödlök och paprika på den andra. Rosta i ugnen i 11-12 min, tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka BBQ-sås
5

Hetta upp stekpannan du stekte kyckling i på medelvärme, när det återstår 5 min av kycklingens och grönsakernas tillagningstid. 

Rör i kycklingbuljong [1/2 paket, 2P], BBQ-sås och vatten [1/2 dl | 1 dl], och sjud tills den har tjocknat något, 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. 

Ta ut färdig kyckling och färdiga grönsaker från ugnen. Blanda rostade grönsaker, rostade rotfrukter och persilja.

Skär kyckling i skivor.

Servera
6

Lägg upp kyckling, grönsaker och rotfrukter på tallrikar.

Ringla BBQ-sås över kycklingen.