
Kött, potatis, grönsaker och en underbar sås! Det är vad vi kallar en lyckad lördagskombination! Vi steker mör ryggbiff till perfektion! Samtidigt gör vi krossad potatis i ugnen. Kvällens grönsaker är en fräsch körsbärstomatsallad med rucola, hyvlad ost och pinjenötter, och den fantastiska rödvinssåsen fulländar kvällens mästerverk!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Angus ryggbiff
500
Potatis
½
Lök
1
Timjan
4
Kycklingbuljong
1
Vitlöksklyfta
60
Rödvinssås
(Innehåller: Sulfiter)
50
Brunsås
(Innehåller: Mjölk)
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller: Mjölk)
125
Körsbärstomater
40
Rucola
10
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
2
Olivolja (steg 3)
½
Smör (steg 5)
1
Olivolja (steg 5)
1
Vatten (steg 5)
¼
Salt (steg 5)

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 15-18 min, tills de enkelt kan delas med en kniv.

Under tiden, finhacka schalottenlök [½ st, 2P].
Plocka timjanblad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera körsbärstomater.
Skölj rucola.

Placera kokt potatis på en plåt med bakplåtspapper, och krossa dem lätt med en gaffel. Ringla över olivolja [2 msk | 4 msk] och krydda med en generös en nypa salt.
Rosta i ugnen i 10-12 min, tills gyllene.
TIPS: Halvera stora potatisar innan du krossar dem.

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.
Låt köttet sedan vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.
PÅ GRILLEN: Grilla kött i 1 min per sida. Sänk till medellåg värme eller flytta köttet till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare.

Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medellåg värme.
Stek schalottenlök i 2-3 min. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek.
Rör i brunsås [1/2 paket, 2P], rödvinssås, timjan, kycklingbuljong, vatten [1 dl | 2 dl], en nypa peppar och köttsaften från foliepaketet. Sjud i 3-4 min.
Precis innan servering, blanda rucola, körsbärstomater, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp ryggbiff, krossad potatis och tomatsallad på tallrikar.
Ringla rödvinssås över köttet.
Toppa salladen med hyvlad ost och pinjenötter.