Skip to main content
Grekiska vegofärsbiffar
Grekiska vegofärsbiffar

Grekiska vegofärsbiffar

med rostad potatis och hemlagad tzatziki

I kväll drömmer vi oss bort till Grekland! Vi lagar vegofärsbiffar som får perfekt smak av att kryddas med oregano och vår färdiga kryddblandning som vi kallar Jorden Runt. Vi serverar våra biffar med rostad potatis och en fräsch tomatsallad med rödlök och basilika. Och givetvis svänger vi även ihop en ljuvlig tzatziki!

Taggar:
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap
Gluten
Havre
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

1 st

Gurka

400 g

Småpotatis

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Basilika

½ g

Torkad oregano

½ st

Rödlök

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Havre, Soja)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

½ tsk

Salt till biffar

Näringsvärden

Energi (kJ)2124 kJ
Energi (kcal)508 kcal
Fett24.1 g
varav mättat16.1 g
Kolhydrater44.5 g
varav socker8.4 g
Kostfiber11.2 g
Protein22.7 g
Salt4.7 g
Trans Fat0.2 g
Potassium274.8 mg
Calcium28.2 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis (oskalad) och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda tomatsallad
2

Finhacka rödlök.

Grovhacka tomat.

Finhacka basilika.

Blanda tomat, rödlök, basilika, olivolja, balsamvinäger, salt och en nypa peppar i en skål.

Forma biffar
3

Blanda vegofärs, Jorden runt och salt i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills de är precis genomstekta.

Blanda tzatziki
5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Riv gurka grovt. Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Blanda gurka, yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp biffar, potatis, tomatsallad och tzatziki på tallrikar.