Skip to main content
Grekisk pulled bean-sallad
Grekisk pulled bean-sallad

Grekisk pulled bean-sallad

med oreganorostad potatis och vitlöksyoghurt

3.9
(273)

Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en ljuvlig pulled bean-sallad. Vi blandar en sallad bestående av oreganorostad potatis med citron, rödlök, paprika, körsbärstomater och gemsallad. Vi toppar vår sallad med sprödstekt pulled beans, vitlöksyoghurt och färsk persilja.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

2

Vitlöksklyfta

1

Paprika

1

Sallad

1

Citron

1

Bladpersilja

125

Körsbärstomater

½

Rödlök

240

Pulled beans

(Innehåller: Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

75

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

½

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

1

Socker (steg 2)

1

Olivolja (steg 2)

1

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kcal)591 kcal
Energi (kJ)2473 kJ
Fett21.8 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater55.2 g
varav socker15.8 g
Protein38.4 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Halvera potatis (oskalad) på längden och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, oregano [1/2 påse, 2P], salt och peppar. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. Tillsätt 1 st vitlöksklyfta (oskalad) på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Låt färdig potatis svalna något.

Rör citron- och vitlöksdressing
2

Halvera citron. Finhacka eller pressa resterande vitlök. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Blanda vatten [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], vitlök, citronjuice [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Rör ner rödlök.

Blanda sallad
3

Halvera paprika, kärna ur och skär i ½ cm tunna strimlor. Halvera körsbärstomater. Grovhacka gemsallad. Finhacka persilja. Blanda paprika, körsbärstomater, gemsallad och persilja (spara lite till garnering) i en stor skål. Krydda med salt och peppar.

Stek pulled beans
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Tillsätt pulled beans och krydda en nypa salt och peppar. Stek i 3-4 min, eller tills brynt.

Blanda potatissallad
5

Häll citron- och vitlöksdressing över potatisen på plåten, och blanda väl. Rör sen i potatis med salladen. Pressa ut vitlök från skalet och mosa den med en gaffel i en liten skål. Tillsätt yoghurt och rör om. Krydda med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp potatissallad i skålar. Toppa med pulled beans och vitlöksyoghurt. Garnera med resterande persilja.