
Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en ljuvlig pulled bean-sallad. Vi blandar en sallad bestående av oreganorostad potatis med citron, rödlök, paprika, körsbärstomater och gemsallad. Vi toppar vår sallad med sprödstekt pulled beans, vitlöksyoghurt och färsk persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
400
Småpotatis
2
Vitlöksklyfta
1
Paprika
1
Sallad
1
Citron
1
Bladpersilja
125
Körsbärstomater
½
Rödlök
240
Pulled beans
(Innehåller: Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
½
Torkad oregano
1
Socker (steg 2)
1
Olivolja (steg 2)
1
Vatten* (steg 2)

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Halvera potatis (oskalad) på längden och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, oregano [1/2 påse, 2P], salt och peppar. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. Tillsätt 1 st vitlöksklyfta (oskalad) på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Låt färdig potatis svalna något.

Halvera citron. Finhacka eller pressa resterande vitlök. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Blanda vatten [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], vitlök, citronjuice [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Rör ner rödlök.

Halvera paprika, kärna ur och skär i ½ cm tunna strimlor. Halvera körsbärstomater. Grovhacka gemsallad. Finhacka persilja. Blanda paprika, körsbärstomater, gemsallad och persilja (spara lite till garnering) i en stor skål. Krydda med salt och peppar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Tillsätt pulled beans och krydda en nypa salt och peppar. Stek i 3-4 min, eller tills brynt.

Häll citron- och vitlöksdressing över potatisen på plåten, och blanda väl. Rör sen i potatis med salladen. Pressa ut vitlök från skalet och mosa den med en gaffel i en liten skål. Tillsätt yoghurt och rör om. Krydda med salt och peppar.

Lägg upp potatissallad i skålar. Toppa med pulled beans och vitlöksyoghurt. Garnera med resterande persilja.