HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGrekisk Pulled Bean Sallad
topBanner
Grekisk pulled bean-sallad

Grekisk pulled bean-sallad

med oreganorostad potatis och vitlöksyoghurt

Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en ljuvlig pulled bean-sallad. Vi blandar en sallad bestående av oreganorostad potatis med citron, rödlök, paprika, körsbärstomater och gemsallad. Vi toppar vår sallad med sprödstekt pulled beans, vitlöksyoghurt och färsk persilja.

Taggar:Under 650 kcalVegetariskKlimatsmart
Allergener:GlutenVeteKornÄggSojaMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Småpotatis

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

1 st

Gemsallad

1 st

Citron

1 portionspåse

Bladpersilja

125 g

Körsbärstomater

½ st

Rödlök

240 g

Pulled beans

(InnehållerGluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

½ g

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)591 kcal
Energi (kJ)2473 kJ
Fett21.84 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater55.22 g
varav socker15.8 g
Protein38.37 g
Salt2.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Halvera potatis (oskalad) på längden och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, oregano [1/2 påse, 2P], salt och peppar. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. Tillsätt 1 st vitlöksklyfta (oskalad) på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Låt färdig potatis svalna något.

2

Halvera citron. Finhacka eller pressa resterande vitlök. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Blanda vatten [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], vitlök, citronjuice [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Rör ner rödlök.

3

Halvera paprika, kärna ur och skär i ½ cm tunna strimlor. Halvera körsbärstomater. Grovhacka gemsallad. Finhacka persilja. Blanda paprika, körsbärstomater, gemsallad och persilja (spara lite till garnering) i en stor skål. Krydda med salt och peppar.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Tillsätt pulled beans och krydda en nypa salt och peppar. Stek i 3-4 min, eller tills brynt.

5

Häll citron- och vitlöksdressing över potatisen på plåten, och blanda väl. Rör sen i potatis med salladen. Pressa ut vitlök från skalet och mosa den med en gaffel i en liten skål. Tillsätt yoghurt och rör om. Krydda med salt och peppar.

6

Lägg upp potatissallad i skålar. Toppa med pulled beans och vitlöksyoghurt. Garnera med resterande persilja.