Grekisk pulled bean-sallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk pulled bean-sallad

Grekisk pulled bean-sallad

med oreganorostad potatis och vitlöksyoghurt

Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en ljuvlig pulled bean-sallad. Vi blandar en sallad bestående av oreganorostad potatis med citron, rödlök, paprika, körsbärstomater och gemsallad. Vi toppar vår sallad med sprödstekt pulled beans, vitlöksyoghurt och färsk persilja.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Klimatsmart
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

2

Vitlöksklyfta

1

Paprika

1

Sallad

1

Citron

1

Bladpersilja

125

Körsbärstomater

½

Rödlök

240

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

1

Socker (steg 2)

1

Olivolja (steg 2)

1

Vatten* (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)591 kcal
Energi (kJ)2473 kJ
Fett21.84 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater55.22 g
varav socker15.8 g
Protein38.37 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Halvera potatis (oskalad) på längden och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, oregano [1/2 påse, 2P], salt och peppar. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. Tillsätt 1 st vitlöksklyfta (oskalad) på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Låt färdig potatis svalna något.

Rör citron- och vitlöksdressing
2

Halvera citron. Finhacka eller pressa resterande vitlök. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Blanda vatten [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], vitlök, citronjuice [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Rör ner rödlök.

Blanda sallad
3

Halvera paprika, kärna ur och skär i ½ cm tunna strimlor. Halvera körsbärstomater. Grovhacka gemsallad. Finhacka persilja. Blanda paprika, körsbärstomater, gemsallad och persilja (spara lite till garnering) i en stor skål. Krydda med salt och peppar.

Stek pulled beans
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Tillsätt pulled beans och krydda en nypa salt och peppar. Stek i 3-4 min, eller tills brynt.

Blanda potatissallad
5

Häll citron- och vitlöksdressing över potatisen på plåten, och blanda väl. Rör sen i potatis med salladen. Pressa ut vitlök från skalet och mosa den med en gaffel i en liten skål. Tillsätt yoghurt och rör om. Krydda med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp potatissallad i skålar. Toppa med pulled beans och vitlöksyoghurt. Garnera med resterande persilja.