I kväll går den kulinariska resan till Grekland och vi frestar med ljuvlig kycklingcouscous. Vi bryner kyckling och låter den sedan stekas färdigt i ugnen medan vi kokar couscous och blandar vitlöksyoghurt. Den buljongkokta couscousen får sällskap av persilja och ugnsrostad zucchini, paprika och lök, och så är middagen serverad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
1 st
Zucchini
1 st
Paprika
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
4 g
Kycklingbuljong
1 portionspåse
Bladpersilja
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
¼ tsk
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär lök i 1 cm breda klyftor.
Tärna zucchini och paprika i 1 cm stora bitar.
Placera grönsaker på en sida av en plåt med bakplåtspapper [2 plåtar, 4P]. Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.
Under tiden, krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min på varje sida, eller tills brynt.
Lägg över kyckling på den andra sidan av plåten och rosta i 10–11 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Koka upp vatten [2½ dl | 5 dl], kycklingbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor kastrull.
Tillsätt couscous och olivolja [1 msk | 2 msk] och blanda väl.
Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Rör om med en gaffel.
Under tiden, finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Rör ner rostade grönsaker, persilja och en nypa peppar i kastrullen med couscous.
Skär kyckling i tunna skivor.
Lägg upp couscous på tallrikar och toppa med kyckling.
Servera med vitlöksyoghurt.