Getost-toppad rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Getost-toppad rigatoni

Getost-toppad rigatoni

med färsk basilika och pinjenötter

Rigatoni är lite tjockare, räfflade pastarör som är mästare på att suga upp sås. Det utnyttjar vi till max i denna smarriga, vegetariska rätt där pastan får sällskap av färsk spenat och ugnsrostad zucchini och lök i en gräddig sås med tomatpuré och vår egen kryddblandning Vitlöksflörter. Vi rostar också pinjenötter, som tillsammans med smulad getost och hackad basilika blir en perfekt topping.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

1 st

Zucchini

1 st

Rödlök

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Vitlöksklyfta

½ burk

Tomatpuré

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

1 portionspåse

Basilika

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

4 g

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3177 kJ
Energi (kcal)759 kcal
Fett34.1 g
varav mättat18.2 g
Kolhydrater81.9 g
varav socker14.5 g
Protein27.3 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär zucchini i 1 cm tjocka halvmånar.

Skär lök i 1 cm breda klyftor.

Placera zucchini och lök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.  

Koka pasta
2

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka basilika.

Skölj spenat.

Rosta pinjenötter
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Ställ åt sidan i en liten skål.

Laga sås
5

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek tomatpuré [1/2 burk, 2P], vitlök och Medelhavets Pärla i 1 min.

Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde, sojasås [1/2 paket, 2P], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och kokvatten [1 dl | 2 dl].

Sjud under omrörning i 4–5 min, tills tjocknat.

Ta av från värme och rör ner pasta, spenat och rostade grönsaker.

TIPS: Tillsätt en skvätt extra vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Smula över getost och toppa med pinjenötter och hackad basilika.