Skip to main content
Snacksbricka till fredagkvällen

Snacksbricka till fredagkvällen

Sharingrätt | med müslibars och grönsaksstavar

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Sväng ihop en nyttigare snacksbricka till fredagsmyset! Vi rostar egna müslibars med havregryn, hasselnötter och mjölkchoklad och kombinerar dem med morot-s och paprikastavar och en krämig cajundipp.

Allergener:
Havre
Vete
Jordnötter
Mjölk
Soja
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Havregryn

(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)

50 g

Honung

30 g

Riven kokos

(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Råg, Korn, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam, Havre)

50 g

Jordnötssmör

(Innehåller: Jordnötter)

1 st

Morot

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Paprika

100 g

Mjölkchokladknappar

(Innehåller: Mjölk, Soja Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Vete, Jordnötter, Sesam)

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten till havregryn

Näringsvärden

Energi (kJ)3732 kJ
Energi (kcal)892 kcal
Fett47.4 g
varav mättat24.9 g
Kolhydrater89.4 g
varav socker56.3 g
Kostfiber12.5 g
Protein21.5 g
Salt0.5 g
Calcium9 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 180 °C/160 °C (varmluft).

Finhacka mandlar.

Blanda havregryn, mandlar, riven kokos, jordnötssmör, vatten och honung i en stor skål.

TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.

2

Klä en ugnsform (25 x 15 cm) med bakplåtspapper.

Bre ut müslimixen i ugnsformen. Pressa ut den ordentligt med baksidan av en sked så att dina bars håller ihop.

Rosta i ugnen i 20–25 min.

Toppa varma bars med chokladknappar, låt chokladen smälta och bre ut den med en sked.

Låt bars svalna helt i 1–2 tim. Ta upp dem ur formen och skär i tjocka bitar.

TIPS: Förvara bars i en lufttätt behållare i kylskåpet i upp till 1–2 veckor.

3

Skär morot (oskalad) och paprika i 1 cm tunna stavar.

Blanda yoghurt och Ay Cajun-ba i en liten skål.

4

Servera müslibars och grönsaksstavar med dipp på en tallrik eller ett fat.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image