Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Sväng ihop en nyttigare snacksbricka till fredagsmyset! Vi rostar egna müslibars med havregryn, hasselnötter och mjölkchoklad och kombinerar dem med morot-s och paprikastavar och en krämig cajundipp.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Havregryn
(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)
50 g
Honung
30 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Råg, Korn, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam, Havre)
50 g
Jordnötssmör
(Innehåller: Jordnötter)
1 st
Morot
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Paprika
100 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller: Mjölk, Soja Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Vete, Jordnötter, Sesam)
2 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
½ dl
Vatten till havregryn
Värm ugnen till 180 °C/160 °C (varmluft).
Finhacka mandlar.
Blanda havregryn, mandlar, riven kokos, jordnötssmör, vatten och honung i en stor skål.
TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.
Klä en ugnsform (25 x 15 cm) med bakplåtspapper.
Bre ut müslimixen i ugnsformen. Pressa ut den ordentligt med baksidan av en sked så att dina bars håller ihop.
Rosta i ugnen i 20–25 min.
Toppa varma bars med chokladknappar, låt chokladen smälta och bre ut den med en sked.
Låt bars svalna helt i 1–2 tim. Ta upp dem ur formen och skär i tjocka bitar.
TIPS: Förvara bars i en lufttätt behållare i kylskåpet i upp till 1–2 veckor.
Skär morot (oskalad) och paprika i 1 cm tunna stavar.
Blanda yoghurt och Ay Cajun-ba i en liten skål.
Servera müslibars och grönsaksstavar med dipp på en tallrik eller ett fat.