Franskinspirerat fläsk och karamelliserad lök
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Franskinspirerat fläsk och karamelliserad lök

Franskinspirerat fläsk och karamelliserad lök

med senapssås och päronsallad

Är du sugen på en riktigt god middag med franska influenser så har du hittat rätt. Vi lagar stekt fläskkotlett med karamelliserad lök, ett lent potatismos med palsternacka och en fräsch päronsallad. Pricken över i blir den smakrika honung- och senapssåsen med körvel.

Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

500 g

Bakpotatis

1 st

Palsternacka

1 st

Lök

60 g

Salladsmix

1 st

Päron

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

1 st

Citron

1 portionspåse

Körvel

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

½ msk

Smör till stekning

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2625 kJ
Energi (kcal)627 kcal
Fett19.8 g
varav mättat9 g
Kolhydrater79.5 g
varav socker21 g
Protein35.6 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och palsternacka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och palsternacka med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Smält smör i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5–6 min, eller tills mjuk.

Tillsätt vatten, socker och salt och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat. Lägg över karamalliserad lök i en skål och ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Finhacka körvel.

Blanda gräddfil, honung- och senapsdressing, körvel, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Halvera citron.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Skölj salladsmix.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på hög värme (torka ur den först).

Tillsätt kött och krydda med salt och en nypa peppar.

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Blanda päron, salladsmix, en skvätt citronsaft och salt i en stor skål precis innan servering.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp mos, kött och sallad på tallrikar.

Toppa kött med karamelliserad lök.

Servera med honung- och senapssås.