Är du sugen på en riktigt god middag med franska influenser så har du hittat rätt. Vi lagar stekt fläskkotlett med karamelliserad lök, ett lent potatismos med palsternacka och en fräsch päronsallad. Pricken över i blir den smakrika honung- och senapssåsen med körvel.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Skivad fläskkotlett
500 g
Bakpotatis
1 st
Palsternacka
1 st
Lök
60 g
Salladsmix
1 st
Päron
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
1 st
Citron
1 portionspåse
Körvel
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
½ msk
Smör till stekning
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till karamelliserad lök
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar.
Koka potatis och palsternacka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och palsternacka med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Smält smör i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5–6 min, eller tills mjuk.
Tillsätt vatten, socker och salt och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat. Lägg över karamalliserad lök i en skål och ställ åt sidan.
Finhacka körvel.
Blanda gräddfil, honung- och senapsdressing, körvel, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Halvera citron.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Skölj salladsmix.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på hög värme (torka ur den först).
Tillsätt kött och krydda med salt och en nypa peppar.
Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Blanda päron, salladsmix, en skvätt citronsaft och salt i en stor skål precis innan servering.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp mos, kött och sallad på tallrikar.
Toppa kött med karamelliserad lök.
Servera med honung- och senapssås.