Sugen på en riktig lyxmacka? Vår franskinspirerade baconbaguette bjuder på en smarrig symfoni av smaker med karamelliserad lök och senapsdressing. Vi serverar den med krispiga pommes och rucolasallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125 g
Bacon, skivor
½ st
Rosmarin
1 st
Lök
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
500 g
Potatis
40 g
Rucola
1 st
Päron
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Citron
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
150 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till karamelliserad lök
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.
Finhacka rosmarinsblad.
Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, rosmarin och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt vatten, socker och salt. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad.
Blanda gräddfil, majonnäs, senap och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.
Skölj rucola.
Halvera citron.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Blanda rucola, päron, en skvätt citronsaft, salt och olivolja i en stor skål.
Placera bröd direkt på ugnsgallret och rosta i 7–8 min.
Lägg upp pommes på tallrikar.
Skär en öppning i baguetter och bre med en del av dressingen.
Fyll baguetter med bacon, karamelliserad lök och en del av salladen.
Servera resterande sallad och dressing vid sidan av.