Fransk ”croque monsieur”-baconsandwich
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk ”croque monsieur”-baconsandwich

Fransk ”croque monsieur”-baconsandwich

med karamelliserad lök och gruyère

I kväll fyller vi korvbröd med gouda, gruyère, karamelliserad lök och bacon. Dessa steker vi sedan så att osten smälter och brödet blir gyllene. Vi serverar våra baconsandwich med en fräsch sallad med äpple och rucola, och rostade pommes. Det här blir så himla gott!

Allergener:
Gluten
Vete
Havre
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

2 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

50 g

Riven gruyère

(Innehåller Mjölk)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

300 g

Potatis

125 g

Bacon, skivor

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

40 g

Rucola

1 st

Lök

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

1 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5416 kJ
Energi (kcal)1295 kcal
Fett65.9 g
varav mättat25.8 g
Kolhydrater74.1 g
varav socker17.3 g
Protein32.4 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Ungsstek bacon
2

Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Karamellisera lök
3

Halvera lök och skär den i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt vatten, socker och salt. Rör om och koka i 3–5 min, eller tills karamelliserad.

Förbered råvaror
4

Blanda majonnäs och senap i en liten skål. Ställ åt sidan.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Halvera citron.

Skölj rucola.

Gör sandwich
5

Öppna korvbröd och bre på senapsmajonnäs.

Fyll bröd med gouda, gruyère, karamelliserad lök och bacon.

Torka ur stekpannan och hetta upp smör på medelhög värme.

Tillsätt till stekpannan och platta till dem med en stekspade. Stek i 1–2 min per sida, tills osten har smält och bröd är gyllene.

Blanda rucola, äpple, salt, citronsaft och olivolja i en stor skål precis innan servering.

TIPS: Om du lagar mat för fyra personer, stek i omgångar eller använd två stekpannor om bröden inte får plats.

Servera
6

Lägg upp baconsandwich, pommes och sallad på tallrikar.

Servera eventuellt med en klick ketchup.