I kväll fyller vi korvbröd med gouda, gruyère, karamelliserad lök och bacon. Dessa steker vi sedan så att osten smälter och brödet blir gyllene. Vi serverar våra baconsandwich med en fräsch sallad med äpple och rucola, och rostade pommes. Det här blir så himla gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
2 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
50 g
Riven gruyère
(Innehåller Mjölk)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
300 g
Potatis
125 g
Bacon, skivor
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
40 g
Rucola
1 st
Lök
1 st
Äpple
½ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till karamelliserad lök
1 msk
Smör till stekning
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.
Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.
Halvera lök och skär den i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt vatten, socker och salt. Rör om och koka i 3–5 min, eller tills karamelliserad.
Blanda majonnäs och senap i en liten skål. Ställ åt sidan.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Halvera citron.
Skölj rucola.
Öppna korvbröd och bre på senapsmajonnäs.
Fyll bröd med gouda, gruyère, karamelliserad lök och bacon.
Torka ur stekpannan och hetta upp smör på medelhög värme.
Tillsätt till stekpannan och platta till dem med en stekspade. Stek i 1–2 min per sida, tills osten har smält och bröd är gyllene.
Blanda rucola, äpple, salt, citronsaft och olivolja i en stor skål precis innan servering.
TIPS: Om du lagar mat för fyra personer, stek i omgångar eller använd två stekpannor om bröden inte får plats.
Lägg upp baconsandwich, pommes och sallad på tallrikar.
Servera eventuellt med en klick ketchup.