topBanner
Fisktacos

Fisktacos

med cajunmajo och tomatsalsa

Ta fredagstacosen till nästa nivå med en delikatessfisk i tortillasen. Sej är en fisk som tål att matchas med stora smaker och stingande cajunmajo, jalapeno och vår Tex-Mex krydda är perfekta smakhöjare i denna rätt. Kålsallad, tomat, lime, såväl som koriander och rödlök utgör en fantastisk fyllning i dessa fräscha tacos, och tillsammans med den panerade sejen är det en förstklassig middag som väntar.

Taggar:SnabbStark
Allergener:glutensulfiteräggsenapfisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Tomat

1 st

Lime, ekologisk

1 påse

Koriander

8 st

Tortillabröd

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

1 st

Jalapeno

½ st

Rödlök

75 g

Strimlad salladsmix

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

5 g

Tex-Mex

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

250 g

Sej

(Innehållerfisk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 2)

2 msk

Vetemjöl* (steg 2)

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3066 kJ
Energi (kcal)733 kcal
Fett28 g
varav mättat3 g
Kolhydrater81 g
varav socker8 g
Kostfiber6 g
Protein36 g
Kolesterol0 mg
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka tomat. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Skiva jalapeno tunt. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Skär fisk i 2 cm breda bitar på en separat skärbräda.

2

Blanda vetemjöl* [2 msk | 4 msk], Tex-Mex och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en djup tallrik. Vänd fiskbitarna i mjölet tills helt täckta. Lägg över på en tallrik.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i fisken när oljan är uppvärmd. Stek i 2-3 min per sida tills genomstekt.

VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

4

Medan fisken steks, blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten* i en skål. Blanda tomat, rödlök, hälften av koriandern och en generös skvätt limejuice i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers], en skvätt limejuice och 1 msk av cajunmajon i en salladsskål. Värm tortillas i 10 s intervaller i micron eller i en smörgåsgrill tills uppvärmda.

6

Duka bordet och ställ fram alla skålar på bordet. Bre tortillas med cajunmajo och fyll dem med coleslaw, fisk och tomatsalsa. Toppa med jalapeno och resterande koriander.