topBanner
Fisktacos

Fisktacos

med cajunmajo och tomatsalsa

Ta fredagstacosen till nästa nivå med en delikatessfisk i tortillasen. Kummel är en fisk som tål att matchas med stora smaker och stingande cajunmajo, jalapeno och Hello Mexico kryddmix är perfekta smakhöjare i denna rätt. Kålsallad, tomat, lime, såväl som koriander och rödlök utgör en fantastisk fyllning i dessa fräscha tacos, och tillsammans med den panerade kummeln är det en förstklassig middag som väntar.

Taggar:SnabbStark
Allergener:glutenfisksulfiteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

8 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

250 g

Kummelfilé

(Innehållerfisk)

½ påse

Strimlad salladsmix

4 g

Hello Mexico kryddmix

1 st

Tomat

1 st

Lime

1 påse

Koriander

1 st

Jalapeno

½ st

Rödlök

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

1 st

Morot

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

2 msk

Vetemjöl*

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3023 kJ
Energi (kcal)723 kcal
Fett29 g
varav mättat4 g
Kolhydrater80 g
varav socker10 g
Protein33 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka tomat. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Riv oskalad morot. Skiva jalapeno tunt. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Skär kummel i 2 cm breda bitar.

2

Blanda vetemjöl*, Hello Mexico kryddmix och salt* i en djup tallrik. Vänd fiskbitarna i mjölet tills helt täckta. Lägg över på en tallrik.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i fisken när oljan är uppvärmd. Stek i 2-3 min per sida tills genomstekt. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

4

Medan fisken steks, blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten* i en skål. Blanda tomat, rödlök, hälften av koriandern och en generös skvätt limejuice i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers], morotsriv, en skvätt limejuice och 1 msk av cajunmajon i en salladsskål. Värm tortillas i ugnen, 10 s i micron eller i en smörgåsgrill.

6

Duka bordet och ställ fram alla skålar på bordet. Bre tortillas med cajunmajo och fyll dem med coleslaw, fisk och tomatsalsa. Toppa med jalapeno och resterande koriander.