Skip to main content
Fiskkakor på lax och salladslök
Fiskkakor på lax och salladslök

Fiskkakor på lax och salladslök

med smörslungad persiljepotatis och sallad

I kväll blir det smarriga fiskbullar på lax och salladslök. Vi steker våra fiskbullar gyllenbruna och serverar med smörig persiljepotatis och en god äppel- och gurksallad. Vi serverar med en klick vitlöksyoghurt och sen är det bara att njuta!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Vitlöksklyfta

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

1 st

Äpple

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Gurka

400 g

Småpotatis

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Dill

1 st

Salladslök

1 st

Bladpersilja

1 st

Sallad

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

1 msk

Mjöl till biffar

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till potatis

1 msk

Smör till potatis

Näringsvärden

Energi (kJ)3201 kJ
Energi (kcal)765 kcal
Fett40.9 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater57.6 g
varav socker12.6 g
Kostfiber7.3 g
Protein39.6 g
Kolesterol100.1 mg
Salt3 g
Potassium563.8 mg
Calcium21.5 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

Förbered råvaror
2

Under tiden, grovhacka sallad.

Skär gurka i halvmånar.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka dill och persilja (var för sig).

Blanda sallad, äpple, dill och gurka i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda fiskfärs
3

Skär försiktigt bort skinnet från laxfilén med en vass kniv på en separat skärbräda. Grovhacka lax.

Blanda lax, ägg, salladslök, salt och mjöl i en stor skål.

Mixa med en stavmixer tills smeten är blandad men inte slät. Tillsätt pankoströbröd och rör om med en sked.

TIPS: Om du inte har en stavmixer, finhacka laxen och blanda med resterande ingredienser.

Stek fiskkakor
4

Hetta upp en klick smör i en stor stekpanna.

Lägg i en rågad matsked med fiskfärs direkt i stekpannan och platta till dem med undersidan av skeden (2 per person).

Stek i 3–4 min per sida, tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Flytta inte på fiskkakorna för mycket, då kan de gå sönder.

Blanda persiljepotatis
5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Tillsätt olivolja, salt och en nypa peppar till gurksalladen precis innan servering.

Vänd potatis med persilja, salt och smör.

Servera
6

Lägg upp fiskkakor, persiljepotatis och sallad på tallrikar.

Servera med en klick vitlöksyoghurt.