I kväll blir det smarriga fiskbullar på lax och salladslök. Vi steker våra fiskbullar gyllenbruna och serverar med smörig persiljepotatis och en god äppel- och gurksallad. Vi serverar med en klick vitlöksyoghurt och sen är det bara att njuta!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Vitlöksklyfta
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
½ st
Äpple
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Gurka
30 g
Spenat
400 g
Småpotatis
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Dill
1 st
Salladslök
1 portionspåse
Bladpersilja
1
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar
1 msk
Mjöl till biffar
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till potatis
1 msk
Smör till potatis
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.
Under tiden, skölj spenat.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka dill och persilja (var för sig).
Blanda spenat, äpple, dill och gurka i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär försiktigt bort skinnet från laxfilén med en vass kniv på en separat skärbräda. Grovhacka lax.
Blanda lax, ägg, salladslök, salt och mjöl i en stor skål.
Mixa med en stavmixer tills smeten är blandad men inte slät. Tillsätt pankoströbröd och rör om med en sked.
TIPS: Om du inte har en stavmixer, finhacka laxen och blanda med resterande ingredienser.
Hetta upp en klick smör i en stor stekpanna.
Lägg i en rågad matsked med fiskfärs direkt i stekpannan och platta till dem med undersidan av skeden (2 per person).
Stek i 3–4 min per sida, tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Flytta inte på fiskkakorna för mycket, då kan de gå sönder.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Tillsätt olivolja, salt och en nypa peppar till gurksallad precis innan servering.
Rör ner persilja, salt och smör med potatisen.
Lägg upp fiskbullar, persiljepotatis och sallad på tallrikar.
Servera med en klick vitlöksyoghurt.