
I kväll frestar vi med en fantastisk allt i ett-rätt med massor av färger och smaker. Kvällens spännande mexikanska kycklingbowl innehåller kyckling med smält gouda, ris kokt med mexikanska kryddor, salsa med tomat, majs, rödlök, oregano och citrusfrukt och en ljuvlig avokadocrema. Vi toppar vår härliga kycklingbowl med svalkande crème fraiche och het sriracha och serverar den med tortillachips.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Vitlöksklyfta
150 g
Långkornigt vitt ris
½ st
Majs
10 g
Sriracha
37.5 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
½ st
Lök
2 st
Tomat
1 st
Citrusfrukt
1 st
Avokado
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Oregano
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
5 g
Tex-Mex
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till salsa
¼ tsk
Salt till guacamole

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Lägg över kyckling på en plåt med bakplåtspapper.
Krydda den med salt på båda sidor och stek i ugnen i 15–18 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs Tex-Mex i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, häll av majs.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Finhacka lök.
Grovhacka oregano.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Blanda tomat, majs, lök, oregano och en generös skvätt citrusfruktsaft i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Krydda med salt och en nypa peppar.

Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och lägg i en medelstor skål.
Tillsätt hälften av crème fraiche, vitlök, en generös skvätt citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar och mosa med en gaffel tills lent.

Riv färdig kyckling i strimlor med två gafflar.
Toppa varm kyckling med gouda och låt den smälta.

Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling, salsa och avokadocrema.
Servera med tortillachips.
Ringla över crème fraiche och sriracha.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.