
Familjens chili con carne
med vitlöksris och koriander
En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor och rödlök. Serveras med läckert vitlöksris, mild mozarella og koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
½
Rödlök
1
Svarta bönor
250
Nötfärs
5
Tex-Mex
4
Köttbuljong
1
Krossade tomater, vitlök & lök
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Majs
1
Koriander
100
Basmatiris
1
Vitlöksklyfta
Ingår inte i din leverans
1
Smör (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
2
Vatten (steg 1)
Instruktioner

Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och lite smör* i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* water* [2 dl | 4 dl], och salt*[1/4 tsp | 1/2 tsp], och koka upp. Sjud på låg värme under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt vila under lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Skölj svarta bönor [1/2 paket, 2P]. Häll av majs.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök, nötfärs och Tex-Mex i 2-3 min, eller tills färsen har fått färg. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt svarta bönor [1/2 paket, 2P], majs, köttbuljong och krossade tomater i stekpannan. Sjud i 12-15 min. Krydda med salt* och peppar*.

Grovhacka koriander.

Servera ris och chili con carne i skålar. Toppa med mozzarella och koriander.