topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafel i pitabröd

Falafel i pitabröd

2 portioner | med tahinidressing

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Falafel i pitabröd är en riktigt lättlagad lunch och går dessutom snabbt att svänga ihop eftersom falafeln redan är färdig, så du kan lägga lite extra krut på de goda tillbehören. Vi serverar den gyllenstekta falafeln med syltad rödlök, salladsmix och krämig yoghurtdressing med tahini.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

240 g

Falafel

(Innehåller: Vete, Gluten)

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Rödlök

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

2 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

25 g

Tahini

(Innehåller: Sesam)

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

1 dl

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Socker till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2325 kJ
Energi (kcal)556 kcal
Fett18.8 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater70.5 g
varav socker6.4 g
Protein21.6 g
Salt3.5 g

Instruktioner

Värm pitabröd
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft) om du vill värma pitabröd.

Placera dem direkt på gallret och rosta i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

TIPS: Våra pitabröd kan ätas som de är, men vi rekommenderar att rosta dem.

Sylta rödlök
2

Halvera rödlök och skär den i tunna skivor. 

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål. 

Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan. 

Häll av lagen innan servering.

Skölj salladsmix.

Blanda dressing
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek falafel i 3–4 min, eller tills brynta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.

Blanda yoghurt, tahini, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med falafel, salladsmix, rödlök och yoghurtdressing.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image