Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Falafel i pitabröd är en riktigt lättlagad lunch och går dessutom snabbt att svänga ihop eftersom falafeln redan är färdig, så du kan lägga lite extra krut på de goda tillbehören. Vi serverar den gyllenstekta falafeln med syltad rödlök, salladsmix och krämig yoghurtdressing med tahini.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
240 g
Falafel
(Innehåller: Vete, Gluten)
150 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Rödlök
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
2 st
Pitabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
25 g
Tahini
(Innehåller: Sesam)
60 g
Salladsmix
½ tsk
Socker till inläggning
1 dl
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft) om du vill värma pitabröd.
Placera dem direkt på gallret och rosta i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
TIPS: Våra pitabröd kan ätas som de är, men vi rekommenderar att rosta dem.
Halvera rödlök och skär den i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Skölj salladsmix.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek falafel i 3–4 min, eller tills brynta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.
Blanda yoghurt, tahini, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med falafel, salladsmix, rödlök och yoghurtdressing.