
Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till 2 personer. Falafel i pitabröd är en riktigt lättlagad lunch och går dessutom snabbt att svänga ihop eftersom falafeln redan är färdig, så du kan lägga lite extra krut på de goda tillbehören. Vi serverar den gyllenstekta falafeln med syltad lök, salladsmix och krämig yoghurtdressing med tahini.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
240 g
Falafel
(Innehåller: Vete, Gluten)
150 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Lök
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
2 st
Pitabröd
(Innehåller: Vete, Gluten)
25 g
Tahini
(Innehåller: Sesam)
60 g
Salladsmix
½ tsk
Socker till inläggning
1 dl
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till dressing

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft) om du vill värma pitabröd.
Placera dem direkt på gallret och rosta i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
TIPS: Våra pitabröd kan ätas som de är, men vi rekommenderar att rosta dem.

Halvera lök och skär den i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd lök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Skölj salladsmix.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek falafel i 3–4 min, eller tills brynta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.
Blanda yoghurt, tahini, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med falafel, salladsmix, lök och yoghurtdressing.