När Mary Poppins lagar mat blir det garanterat en färgglad och välsmakande middag. Låt barnen vara med i köket och bjud på hennes goda stekta kyckling som serveras med rostade rotfrukter och färska grönsaker som toppas med gräslöksdressing i en vacker karusell på tallriken.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
1 st
Morot
300 g
Kycklingbröstfilé
1 st
Rosmarin
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
1 st
Tomat
30 g
Spenat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Gräslök
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Smör till sås
1 dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka gräslök.
Blanda gräslök, gräddfil och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skölj spenat.
Grovhacka tomat och gurka.
Plocka och grovhacka rosmarinsblad. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med rosmarin, vitlök, salt och en nypa peppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme.
Tillsätt smör, vatten och en nypa salt och peppar. Sjud i 1 min, eller tills såsen har tjocknat något.
Skär färdig kyckling i tunna skivor.
Lägg upp kyckling i mitten på tallrikar och fördela spenat, rostade rotfrukter, gurka och tomat i sektioner runt om som en färgglad karusell.
Skeda pannsås över kyckling.
Ringla gräslöksdressing över grönsaker.