Dagens värmande soppa på butternutpumpa och cannelinibönor får en härligt len konsistens av att mixas innan serveringen. Vi toppar med crème fraiche, rostade pumpakärnor och körvel och serverar den med rostade pitapinnar med smält gruyère.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Butternutpumpa
1 st
Morot
1 st
Lök
4 g
Souvlaki-kryddmix
½ paket
Cannelinibönor
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
50 g
Riven gruyère
(Innehåller Mjölk)
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
1 portionspåse
Körvel
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olja till stekning
6 dl
Vatten till soppa
¼ tsk
Salt till soppa
2 msk
Smör till soppa
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skala och halvera pumpa. Gröp ur kärnor och tärna den i 1 cm stora bitar.
Skär morot och lök i tunna skivor.
Häll av cannelinibönor.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek pumpa, morot och lök i 4–5 min, eller tills något mjuka.
Tillsätt souvlaki-kryddmix och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Grovhacka körvel.
Tillsätt cannelinibönor, worcestershiresås, grönsaksbuljong, smör, vettn, salt och en nypa peppar till kastrullen. Sjud under lock i 10–12 min, eller tills grönsakerna är mjuka.
Använd en stavmixer eller häll över soppan i en matberedare och mixa den slät.
TIPS: Använd en potatisstöt för att mosa soppan till en rustik konsistens om du inte har en mixer eller matberedare.
Under tiden, håll pitabröd under rinnande vatten i 1 sek. Skär i 1 cm breda strimlor.
Placera pitapinnar på en plåt med bakplåtspapper och strö över gruyère.
Grädda i ugnen i 3–4 min, eller tills rostade och osten har smält.
Placera pumpakärnor på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 4–5 min, eller tills gyllene.
Häll upp soppa i skålar.
Ringla över crème fraiche och strö över pumpakärnor och körvel.
Servera med gruyèrepita.