I kväll lagar vi en enkel och välsmakande ”one pot”-rätt, vilket betyder att alla ingredienser tillagas i samma gryta. Vi bjuder på spenat- och ricottafylld tortelloni i en krämig tomatsås som toppas med riven ost, gremolata på färsk persilja och knaperstekt chorizo.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
120 g
Tärnad chorizo
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Lök
1 st
Morot
4 g
Souvlaki-kryddmix
½ paket
Tomatpassata
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
300 g
Spenat- och ricottatortelloni
(Innehåller: Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Selleri, Kräftdjur, Fisk, Blötdjur, Senap, Nötter)
30 g
Spenat
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 g
Chiliflakes
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Bladpersilja
1 msk
Olja till stekning
2 dl
Vatten till sås
½ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
2 msk
Olja till gremolata
¼ tsk
Salt till gremolata
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo i 4–5 min, eller tills genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, finhacka lök.
Tärna morot i 1 cm stora bitar.
Skölj spenat.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och morot i 3–4 min, eller tills mjuka.
Rör ner souvlaki-kryddmix, tomatpassata, matlagningsgrädde, vatten, socker, salt och en nypa peppar.
Tillsätt pasta och sänk till medelvärme.
Sjud under lock i 5–6 min, eller tills pasta är ”al dente”.
TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda persilja, vitlök, chiliflakes, olivolja, salt och en nypa peppar.
Vänd ner spenat och hälften av den rivna osten i såsen. Rör om tills spenat mjuknar.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Häll upp gryta i skålar och strö över resterande riven ost.
Toppa vuxenportionerna med gremolata och chorizo.