Krämig chorizo- och tortellonigryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig chorizo- och tortellonigryta

Krämig chorizo- och tortellonigryta

med spenat, riven ost och gremolata

I kväll lagar vi en enkel och välsmakande ”one pot”-rätt, vilket betyder att alla ingredienser tillagas i samma gryta. Vi bjuder på spenat- och ricottafylld tortelloni i en krämig tomatsås som toppas med riven ost, gremolata på färsk persilja och knaperstekt chorizo.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

120 g

Tärnad chorizo

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Lök

1 st

Morot

4 g

Souvlaki-kryddmix

½ paket

Tomatpassata

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

300 g

Spenat- och ricottatortelloni

(Innehåller: Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Selleri, Kräftdjur, Fisk, Blötdjur, Senap, Nötter)

30 g

Spenat

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 g

Chiliflakes

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

2 dl

Vatten till sås

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

2 msk

Olja till gremolata

¼ tsk

Salt till gremolata

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4579 kJ
Energi (kcal)1094 kcal
Fett71.1 g
varav mättat29.9 g
Kolhydrater78.6 g
varav socker18.8 g
Protein35.6 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Stek chorizo
1

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek chorizo i 4–5 min, eller tills genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök.

Tärna morot i 1 cm stora bitar.

Skölj spenat.

Laga sås
3

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och morot i 3–4 min, eller tills mjuka.

Rör ner souvlaki-kryddmix, tomatpassata, matlagningsgrädde, vatten, socker, salt och en nypa peppar.

Koka pasta
4

Tillsätt pasta och sänk till medelvärme.

Sjud under lock i 5–6 min, eller tills pasta är ”al dente”.

TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Blanda gremolata
5

Under tiden, finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda persilja, vitlök, chiliflakes, olivolja, salt och en nypa peppar.

Vänd ner spenat och hälften av den rivna osten i såsen. Rör om tills spenat mjuknar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Häll upp gryta i skålar och strö över resterande riven ost.

Toppa vuxenportionerna med gremolata och chorizo.