Skip to main content
Citronstekt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstekt torsk

Citronstekt torsk

med rostade rotfrukter, broccoli och dill

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på stekt torsk i citronsmörsås. Vi serverar fisken med dill, aioli, rostade rotfrukter och broccoli.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Allergener:
Pesce
Celery
Egg
Senf
Sesamzaad

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

1 st

Citron

250 g

Broccoli

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Dill

4 g

Grönsaksbuljong

40 g

Aioli

10 g

Sesamfrön

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2995 kJ
Energi (kcal)716 kcal
Fett32.2 g
varav mättat7 g
Kolhydrater65.5 g
varav socker12 g
Kostfiber12.7 g
Protein35.7 g
Salt4.9 g
Potassium1150 mg
Calcium0.5 mg

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna potatis och palsternacka (oskalade) i 1 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered citronbuljong
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka dill.

Skär halva citronen i tunna skivor och resten i klyftor.

Blanda vatten, grönsaksbuljong, vitlök, dill och en generös skvätt citronsaft i en liten skål.

Rosta broccoli
3

Skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov) och placera på plåten med rotfrukter när det återstår 15 min av tillagningstiden.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar och rosta i ugnen i 15 min.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda den med salt och en nypa peppar när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.

Tillsätt buljong
5

Vänd fisken och tillsätt buljong och smör.

Stek i ytterligare 1–2 min, eller tills fisken är genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, rotfrukter och broccoli på tallrikar.

Ringla citronbuljong över torsken och garnera med citronskivor.

Strö sesamfrön över rätten.

Servera med aioli.