Citronstekt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstekt torsk

Citronstekt torsk

med bakade grönsaker och aioli

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på citrontorsk, kombinerad med dill, aioli, broccoli och krispig, rostad potatis.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Sesam
Selleri
Ägg
Senap
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

1 st

Citron

1 portionspåse

Dill

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Broccoli

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 2)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2477 kJ
Energi (kcal)592 kcal
Fett24.5 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater51.3 g
varav socker8.6 g
Protein34.4 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna (oskalad) potatis i 1 cm stora bitar och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills mjuka. 

Gör citronbuljong
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka dill.

Skär halva citronen i tunna skivor, och resten i klyftor.

Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, dill och en generös skvätt citronjuice i en liten skål. 

Rosta broccoli
3

Skär broccoli i små buketter och stjälk i 1 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov), och placera på plåten med potatis när det är 15 min kvar av tillagningstiden.

Blanda med olivolja, salt och peppar, och rosta i ugnen i 15 min.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda den med salt och peppar när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög.

Stek fisk i 2-3 min på ena sidan.

Tillsätt buljong
5

Vänd fisken och tillsätt buljong och smör [1 msk I 2 msk].

Stek ytterligare 1-2 min, eller tills fisken är genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, potatis och broccoli på tallrikar.

Ringla citronbuljong över torsken, och garnera med citronskivor. 

Strö sesamfrön över rätten.

Servera med aioli.