HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitronstekt Torsk
topBanner
Citronstekt torsk

Citronstekt torsk

med sesambakade grönsaker och krämig aioli

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på ugnsbakad citrontorsk, kombinerad med smakkompisar i form av dill, aioli och läckert rostade sesampotatis. Med en klick smör lyfter vi smakerna till höjden och gör kvällens middag till en njutbar upplevelse.

Taggar:Under 650 kcalGlutenfriBarnvänlig
Allergener:SesamSelleriÄggSenapFisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

1 st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Dill

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Broccoli

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

40 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

250 g

Torsk

(InnehållerFisk)

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 2)

1 msk

Smör (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)623 kcal
Energi (kJ)2607 kJ
Fett27.86 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater51.83 g
varav socker8.6 g
Protein34.82 g
Salt2.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, sesamfrön, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. TIPS: Se till att skära potatisen i jämna bitar så att de blir jämnt tillagade.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka dill. Riv citronzest och dela citron i klyftor. Blanda vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, citronzest, en generös skvätt citronjuice och hälften av dillen i en skål.

3

Dela broccoli i små buketter och placera dem på bakplåten med potatis när det är 15 min kvar av tillagningstiden. Ringla över lite olivolja* och krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Sätt in plåten i ugnen igen. TIPS: Använd en separat plåt för broccolin om det inte finns plats på plåten med potatis.

4

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme när grönsakerna har 10 min kvar av tillagningstiden. Stek torsk i 3-4 min per sida.

5

Vänd torsken, häll i buljongen samt smör* [1 msk | 2 msk]. Stek i ytterligare 2-3 min. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

6

Fördela sesampotatis, broccoli och torsk mellan era tallrikar. Skeda över citronbuljong över torsken. Garnera med resterade dill. Servera med aioli och citronklyfta.