topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstekt fläskkött

Citronstekt fläskkött

med rostade rotfrukter och hemlagad tzatziki

Kött, potatis och gurka! Tre ingredienser som är ytterst vanligt förekommande hos de flesta familjer. Kvällens recept innehåller alla tre, men vi har skapat ett recept som säkert kommer att överraska hela familjen med nya smakupplevelser! Vi steker kött, och sen låter vi den sjuda i en underbar citronbuljong. Potatisen rostar vi tillsammans med palsternacka, morötter och rödbetor. Gurkan använder vi till en fantastisk tzatziki.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Selleri
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Palsternacka

1

Rödbeta

1

Gurka

1

Dill

1

Vitlöksklyfta

1

Citron

300

Fläskkotlett hel

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4

Vitlöksflörter

1

Morot

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½

Vatten (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

½

Olivolja (steg 4)

½

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)639 kcal
Energi (kJ)2675 kJ
Fett21.23 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater73.21 g
varav socker20.4 g
Protein40.98 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär palsternacka (oskalad) i kvartar på längden. Tärna potatis (oskalad), rödbeta (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Blanda rotfrukter, en skvätt olivolja, sesamfrön, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka dill. Skär citron i klyftor. Skär fläskkött i 3 bitar/person på en separat skärbräda, och krydda det med en nypa salt och hälften av Vitlöksflörter.

Blanda tzatziki
3

Riv gurka grovt och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en ren kökshanduk, eller i ett durkslag. Blanda gurka, yoghurt och hälften av dillen i en skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, resterande Vitlöksflörter, citronjuice [2 msk I 4 msk] och vitlök i en ny liten skål.

 

Stek kött
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött under omrörning i 3-4 min, tills brynt och genomstekt.

 

Tillsätt citronbuljong
5

Sänk till medelvärme. Häll ner citronbuljong i stekpannan, och sjud i 1-2 min.

Servera
6

Lägg upp kött, rostade rotfrukter och tzatziki på tallrikar. Ringla citronbuljong över köttet. Garnera med resterande citronklyftor och resterande dill.