Skip to main content
Citronbakad torsk

Citronbakad torsk

med körvelsås och potatismos med ost

4.3
(1,4 tn)

Veckans fisk bjuder på spännande tillagningsmetoder och tillbehör. Vi täcker torsk med citronskivor och ångar den i ugnen. Vi serverar vår citronångade torsk med potatismos med finriven ost, en ljuvlig körvelsås med senap, och rostad morot och purjolök.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Ägg
Fisk
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

½ st

Ekologisk citron

1 st

Morot

1 st

Morot

½ st

Purjolök

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

1 st

Körvel

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

12 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Mjölk (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)1746 kJ
Energi (kcal)417 kcal
Fett6.2 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater52.8 g
varav socker10 g
Kostfiber6.8 g
Protein33.2 g
Salt2.9 g
Iron0.3 mg

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°/180°C (varmluft). Skär morot (oskalad) i stavar. Skär purjolök [½ st, 2P] i kvartar på längden. Placera morot och purjolök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuka.

Koka potatis
2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skala potatis och tärna i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen.

Tillaga fisk
3

Skär citron [½ st, 2P] i tunna skivor. Torka fisk torr med hushållspapper, och placera i en ugnsform med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Täck fisk med citronskivor och tillaga i ugnen i 12-15 min, eller tills genomstekt. TIPS: Fisken är klar när köttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga körvelsås
4

Grovhacka körvel (spara några blad till garnering). Rör ner matlagningsgrädde och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull på medelhög värme. Koka i 2-3 min eller tills såsen tjocknat. Vispa ner senap och körvel. Tillsätt salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och krydda med peppar*.

Gör potatismos
5

Mosa potatis tillsammans med mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och finriven ost. Tillsätt eventuellt en klick smör* och en nypa peppar*, och sätt åt sidan under lock.

Servera
6

Lägg upp potatismos i djupa tallrikar. Häll sås runt potatismoset och toppa med torsk, morot och purjolök. Garnera med körvelblad.